Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Planuje zakup jakiegoś ciągnika od 80 km do 100km (wolałbym raczej coś 100 konnego) .Mam do wyboru kilka ciągników a mianowicie:

a) Pronar 1025 A II

B) John Deere 6330 Premium

c) Class Arion

d) Fendt

e) Deutz-fahr

może zaproponujecie coś jeszcze? Prosiłbym o uzasadnienie swojego wyboru, uwzględnienie w swojej wypowiedzi awaryjności danego sprzętu, spalania, komfortu i ogólnej opinii...

z góry dziękuję i pozdrawiam xmatiox :)

Posted

Witam sam miałem podobny problem lecz zdecydowałem sie na claas aron 610:)Na początku do czego ma Ci słóżyć ten ciagnik i na jakim areale ma pracowac?

A więc od początku...pronar sam mam takiego tylko że starszy model.pali tyle co ursus c360 usterki zdażają sie spontacznicznie ale dużej wygodny w nim nie znajdziesz.

JD fajny ciągnik bardzo wygodny,zwinny i chyba ma najlepiej wyciszona kabine lecz większość skarży się na wysokie spalanie.

Claas jak wczesniej wspomnałem sam takiego wybrałem:) Dobrze wykonany,przyzwoita cena,podobno dobry serwis.znajomi mają i też nie nażekają:)

Fend jak Cię stać to kupuj;p

Deutz fahr poniżej 130km są awaryjne.

Jeszcze pokrótce co do awaryjności...każdy ciągnik może Ci się zepsuć zależy jak się trafi czy to bedzie JD czy pronar nie ma reguły.Ja przy kupnie najbardziej zwracałem uwagę na skrzynię begów i powiem jedynie że najprostsza jest najlepsza.nie bierz automatów bo sam nigdy jej nie naprawisz i wyniesie Cię to kupe forsy.

Udanego zakupu:)

Posted
Hmm pracuje w serwisie Cllasa, Ariona nie kupuj są lepsze... Fendt wiadomo górna półka, Pronar odpada, a moze Case? JX 95, tyle ma koni. Ostatnio na targach interesowałem się tym ciągnikiem... sprzedawca mi wszystko ładnie objaśnił...-chcesz dam Ci nr do niego, jest z ok. Jarocina.
  • 4 weeks later...