Jump to content

Recommended Posts

Posted

Podpowiedzcie mi  dlaczego przy włączonym wałku tur nie działa,nie wiem czy dobrze podłączyłem,czy w turze na linkę są dwa przewody hydrauliczne czy jeden,tur kupowałem nowy-może nie dali drugiego,pomóżcie jak podłączyć od podstaw, bo chyba coś pokręciłem :shy: ,przecież przy podłączaniu przyczepy są dwa przewody hydrauliczne.

Posted

Do tura na linkę potrzebny jest jeden przewód jeśli masz dwa gniazda hydrauliki zewnętrznej to podłącz pod jeden z nich i pociągnij za dźwignię od kipra do góry, jeśli nie podnosi podłącz pod drugie wyjście , lub przycisnij do dołu jeśli zadziała przełoż do drogiego wtedy podnosząc dźwignię do góry tur będzie podnosił , ja mam podłączone pod lewe a kolega pod prawe,

Jeszcze jedno odpowietrzales siłowniki.jak zostanie powietrze to się buja i nie równo podnoszą.

ogólnie jeśli działa kiper to podłączenia tura nie jest trudne

Posted

Do tura na linkę potrzebny jest jeden przewód jeśli masz dwa gniazda hydrauliki zewnętrznej to podłącz pod jeden z nich i pociągnij za dźwignię od kipra do góry, jeśli nie podnosi podłącz pod drugie wyjście , lub przycisnij do dołu jeśli zadziała przełoż do drogiego wtedy podnosząc dźwignię do góry tur będzie podnosił , ja mam podłączone pod lewe a kolega pod prawe,

Jeszcze jedno odpowietrzales siłowniki.jak zostanie powietrze to się buja i nie równo podnoszą.

ogólnie jeśli działa kiper to podłączenia tura nie jest trudne

Jak odpowietrzyć siłowniki :blush: , olej jest w przewodach ,a nie ma w siłownikach może to jest ten powód

Posted
Ja robiłem to tak kładlem je na leżąco, nawet tak że przód zasilający siłownika był wyżej, siłownik był wciśnięty na maxa, brat odkręcal trochę przewód a ja za dźwignię do góry jak zaczął lecieć olej to on dokręcal i tak samo z drugiej strony
Posted

Ja robiłem to tak kładlem je na leżąco, nawet tak że przód zasilający siłownika był wyżej, siłownik był wciśnięty na maxa, brat odkręcal trochę przewód a ja za dźwignię do góry jak zaczął lecieć olej to on dokręcal i tak samo z drugiej strony

Wielkie dzięki za podpowiedzi,idę działać :D

Posted
Próbowałeś ta dźwignię od kipra do dołu też nic? Myślę że nie masz dodatkowego rozdzielacza, tylko jeden przewód do podłączenia.a i jeszcze na pewno kiper działa i jest taki myk na jakiej wysokości masz podniesiony podnośnik musi być na dole ale nie do końca bo wtedy też tur nie działa
Posted

Próbowałeś ta dźwignię od kipra do dołu też nic? Myślę że nie masz dodatkowego rozdzielacza, tylko jeden przewód do podłączenia.a i jeszcze na pewno kiper działa i jest taki myk na jakiej wysokości masz podniesiony podnośnik musi być na dole ale nie do końca bo wtedy też tur nie działa

Dźwignią od kipra próbowałem,przewód jest jeden,dziwne ,bo mam zwykły ładowacz na tył i tam są dwa przewody

Posted

jeśli pompa i rozdzielacz podają olej na wyjście zmień samo wyjście lub wtykę na przewodzie, czasem w tych kulowych jedna sprężyna jest twardsza i nie wciska kuli uniemożliwiając przepływ

Posted

Ludzie!!! sprzęt działa :D .Wielkie dzięki wszystkim za podpowiedzi,zmieniłem zawór ten co jest na przewodzie kipra z nowego na nowy-kupiłem wcześniej dwa tak na wszelki wypadek,możliwe że ta kulka w środku miała wadę i wziąłem za dźwignię od kipra i zadziałało,także jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.