Mmichał Posted May 31, 2015 Report Posted May 31, 2015 Podpowiedzcie mi dlaczego przy włączonym wałku tur nie działa,nie wiem czy dobrze podłączyłem,czy w turze na linkę są dwa przewody hydrauliczne czy jeden,tur kupowałem nowy-może nie dali drugiego,pomóżcie jak podłączyć od podstaw, bo chyba coś pokręciłem ,przecież przy podłączaniu przyczepy są dwa przewody hydrauliczne. Quote
Robert ;-) Posted May 31, 2015 Report Posted May 31, 2015 Do tura na linkę potrzebny jest jeden przewód jeśli masz dwa gniazda hydrauliki zewnętrznej to podłącz pod jeden z nich i pociągnij za dźwignię od kipra do góry, jeśli nie podnosi podłącz pod drugie wyjście , lub przycisnij do dołu jeśli zadziała przełoż do drogiego wtedy podnosząc dźwignię do góry tur będzie podnosił , ja mam podłączone pod lewe a kolega pod prawe,Jeszcze jedno odpowietrzales siłowniki.jak zostanie powietrze to się buja i nie równo podnoszą.ogólnie jeśli działa kiper to podłączenia tura nie jest trudne Quote
Mmichał Posted May 31, 2015 Author Report Posted May 31, 2015 Do tura na linkę potrzebny jest jeden przewód jeśli masz dwa gniazda hydrauliki zewnętrznej to podłącz pod jeden z nich i pociągnij za dźwignię od kipra do góry, jeśli nie podnosi podłącz pod drugie wyjście , lub przycisnij do dołu jeśli zadziała przełoż do drogiego wtedy podnosząc dźwignię do góry tur będzie podnosił , ja mam podłączone pod lewe a kolega pod prawe,Jeszcze jedno odpowietrzales siłowniki.jak zostanie powietrze to się buja i nie równo podnoszą.ogólnie jeśli działa kiper to podłączenia tura nie jest trudneJak odpowietrzyć siłowniki , olej jest w przewodach ,a nie ma w siłownikach może to jest ten powód Quote
Robert ;-) Posted May 31, 2015 Report Posted May 31, 2015 Ja robiłem to tak kładlem je na leżąco, nawet tak że przód zasilający siłownika był wyżej, siłownik był wciśnięty na maxa, brat odkręcal trochę przewód a ja za dźwignię do góry jak zaczął lecieć olej to on dokręcal i tak samo z drugiej strony Quote
Mmichał Posted May 31, 2015 Author Report Posted May 31, 2015 Ja robiłem to tak kładlem je na leżąco, nawet tak że przód zasilający siłownika był wyżej, siłownik był wciśnięty na maxa, brat odkręcal trochę przewód a ja za dźwignię do góry jak zaczął lecieć olej to on dokręcal i tak samo z drugiej stronyWielkie dzięki za podpowiedzi,idę działać Quote
Mmichał Posted May 31, 2015 Author Report Posted May 31, 2015 Niestety odpowietrzanie nic nie dało,nie mam pomysła co to za przyczyna olej w przewodach,a siłowniki nie ruszają Quote
Robert ;-) Posted May 31, 2015 Report Posted May 31, 2015 Próbowałeś ta dźwignię od kipra do dołu też nic? Myślę że nie masz dodatkowego rozdzielacza, tylko jeden przewód do podłączenia.a i jeszcze na pewno kiper działa i jest taki myk na jakiej wysokości masz podniesiony podnośnik musi być na dole ale nie do końca bo wtedy też tur nie działa Quote
Mmichał Posted May 31, 2015 Author Report Posted May 31, 2015 a jest ciśnienie w wężu ?ciśnienie jest,bo jak odpowietrzałem to ole "syczał" Quote
izydor6280 Posted May 31, 2015 Report Posted May 31, 2015 dobre pytanie o ciśnienie, może któreś złącze nie otwiera się do końca Quote
Mmichał Posted May 31, 2015 Author Report Posted May 31, 2015 Próbowałeś ta dźwignię od kipra do dołu też nic? Myślę że nie masz dodatkowego rozdzielacza, tylko jeden przewód do podłączenia.a i jeszcze na pewno kiper działa i jest taki myk na jakiej wysokości masz podniesiony podnośnik musi być na dole ale nie do końca bo wtedy też tur nie działa Próbowałeś ta dźwignię od kipra do dołu też nic? Myślę że nie masz dodatkowego rozdzielacza, tylko jeden przewód do podłączenia.a i jeszcze na pewno kiper działa i jest taki myk na jakiej wysokości masz podniesiony podnośnik musi być na dole ale nie do końca bo wtedy też tur nie działaDźwignią od kipra próbowałem,przewód jest jeden,dziwne ,bo mam zwykły ładowacz na tył i tam są dwa przewody Quote
izydor6280 Posted May 31, 2015 Report Posted May 31, 2015 wpinałeś w 2 gniazdo ?przewód jeden bo siłowniki jednostronne, opadają pod ciężarem ramy Quote
Mmichał Posted May 31, 2015 Author Report Posted May 31, 2015 Wpinałem w oba gniazda i nie działa i chyba nie ma szans żeby zadziałał bo zrobiłem już wszystko co możliwe. Quote
Robert ;-) Posted May 31, 2015 Report Posted May 31, 2015 A masz może wywrotke spróbuj wykiprowac, a jak z podnośnikiem opuszczałes podnosiłes? Belka musi być na dole Quote
Mmichał Posted May 31, 2015 Author Report Posted May 31, 2015 Podnośnik działa chociaż na wolnych obrotach opuszcza a olej lany wczoraj lux świeży Quote
Robert ;-) Posted May 31, 2015 Report Posted May 31, 2015 Wiesz nie mam już pomysłów, opisz co robiłeś, i na pewno działa kiper? Quote
Mmichał Posted May 31, 2015 Author Report Posted May 31, 2015 Podłączyłem przewód najpierw do jednego ,do drugiego gniazda,odpowietrzyłem siłowniki,przewód kipra,zawór nowe Quote
Robert ;-) Posted May 31, 2015 Report Posted May 31, 2015 Wiesz piszesz pobieżnie, opisz dokładniej, jeszcze raz zapytam kiper na pewno działa? Quote
izydor6280 Posted May 31, 2015 Report Posted May 31, 2015 jeśli pompa i rozdzielacz podają olej na wyjście zmień samo wyjście lub wtykę na przewodzie, czasem w tych kulowych jedna sprężyna jest twardsza i nie wciska kuli uniemożliwiając przepływ Quote
Mmichał Posted May 31, 2015 Author Report Posted May 31, 2015 Ludzie!!! sprzęt działa .Wielkie dzięki wszystkim za podpowiedzi,zmieniłem zawór ten co jest na przewodzie kipra z nowego na nowy-kupiłem wcześniej dwa tak na wszelki wypadek,możliwe że ta kulka w środku miała wadę i wziąłem za dźwignię od kipra i zadziałało,także jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Quote
Vademecum Posted May 31, 2015 Report Posted May 31, 2015 mi się zdażyło, że jedna kulka weszła głębiej a druga nie otworzyła. Quote
Recommended Posts