Jump to content

Recommended Posts

Posted

stopka czy piętka to raczej do wywalenia na wstępie, tylko zwiększa opór, jak chcesz to walało mi się gdzieś kilka sztuk, mogę Ci odsprzedać w jakiejś rozsądnej cenie

strzały czyli lemiesze ???

jeśli tak to jeden ok. 30zł, ale chyba lepiej dobrać coś z dłutem

Posted
kolego, nie spiesz się, oglądnij sobie UG i forszaja. Osobiście zdarłem kilka UG i w moim świecie to porażka. Przy większej ścierni UG nic nie zrobisz. Jeśli chodzi o dłuta to jak masz kamień nawet,o nich nie myśl....
Posted

tego na wysokiej słupicy bym nawet nie jechał oglądać, to już nowsze rzemiosło, 2+1 w ostateczności jeszcze ujdzie

reszta wedle uznania, jak masz blisko zobacz każdy i kupuj najmniej wyjechany

Posted

Nie wiem czy mam rację ale ten z wysokimi słupicami ma zdaje się większą szerokość orki i większą odległość słupic od siebie. Jeśli tak to do przyorywania ugorów, słomy jest z tych czterech najlepszy. 

Posted

Kolego znalazłeś najlepszą alternatywę. A te złomy jak piszesz spawane to nie są warte więcej niż 70 gr/kg . Jakby ug był niespawany to 2,50zł/kg

Jest to bardzo podobne do ug ale będzie słabsza rama w tym, jeśli będziesz uważał żeby go nie przeciążyć to posłuży ci kilkadziesiąt lat. Także na części nie patrz, a lemiesze pewnie te same co ug, zapytaj sprzedającego.

Uważam, że ten pług to dobra opcja w Twoim przypadku i nowy.

Posted

Dzięki wielkie kolego, miałeś racje sam widziałem jaka rzeźba... rama na 60 jest cokolwiek to znaczy, części pasują bo to polski pług pytałem. Jeszcze podjadę to zobaczyć i biorę:)