pvl Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 Witam, polecicie coś na rzepichę leśną w truskawce? Quote
adam1208 Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 Dużo masz truskawek? Podpinam się pod temat bo dosadzam w tym roku u siebie.Ja mam na razie 60a wszystko miałem pod folią i słoma, w tym roku sadze jeszcze ponad hektar. Quote
henryk Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 Jako oprysk na chwasty w truskawkach, wykonywany przed sadzeniem roślin, stosuje się herbicydy dolistne zawierające glifosat, takie jak Roundup 360 SL i jego odpowiedniki. Uciążliwe, głęboko korzeniące się chwasty, takie jak: mniszek, chrzan, jeżyna, pokrzywa zwyczajna czy rzepicha leśna, mogą być zwalczone środkiem Starane 250 EC. Ważne aby oprysk wykonać na zielone i wyrośnięte (przynajmniej 15 cm wysokości) oraz suche chwasty, gdyż herbicydy są wchłaniane przez nadziemne, zielone części chwastów.to oczywiście przed założeniem plantacji. Quote
pvl Posted June 4, 2015 Author Posted June 4, 2015 Dzięki za odpowiedzi. Truskawki już 3-roczne, widzę że póki co to ciężko z tym zielskiem będzie:/ Quote
Recommended Posts