dawdkm Posted June 4, 2015 Report Posted June 4, 2015 WitamProsiłbym o napisanie terminow siewu dla wszystkich zbóz ozimych i jarych w Wielkopolsce plus terminy siewu kukurydzy i rzepaku itp . Z gory dziekuje ( potrzebuje to do pracy ) Quote
Vademecum Posted June 4, 2015 Report Posted June 4, 2015 Im wcześniej tym lepiej, ale też bez przesad..... To taka najbardziej racjonalna zasada Quote
henryk Posted June 6, 2015 Report Posted June 6, 2015 no ale on nie wie co to jest im wczesniej....,żyto ok. 24 września,owies jeśli warunki pozwolą to nawet 10 marca,również pszenica jara,jęczmień początek kwietnia,kukurydza druga połowa kwietnia,tak jest u mnie koło Konina-pozdrawiam Quote
Vademecum Posted June 6, 2015 Report Posted June 6, 2015 ozime 15 IX - 15 X jare tak jak podajesz, uwzględniając przymrozki wiosenne, dla każdego regionu będą minimalne różnice Quote
Robert ;-) Posted June 6, 2015 Report Posted June 6, 2015 Można by wypisać daty siewu poszczególnych roślin? Ale jeśli komuś potrzebne do pracy mgr czy innej to niech sam zakasze rękawy i do pracy,w Google wpisuje się daną uprawę i można znaleźć daty siewu i nie tylko te info, ale widzę że dużo ludzi chce mieć podane na tacy i to z drogiego kruszcu, panowie i panie czasem warto coś samemu zrobić;-) henryk 1 Quote
henryk Posted June 7, 2015 Report Posted June 7, 2015 Masz rację niektórzy naprawdę są wygodni,a prawda jest taka że ja sam nie raz zaglądam do internetu jeśli idzie o jakieś porady-pozdrawiam Quote
p1a2w3 Posted July 2, 2015 Report Posted July 2, 2015 no ale on nie wie co to jest im wczesniej....,żyto ok. 24 września,owies jeśli warunki pozwolą to nawet 10 marca,również pszenica jara,jęczmień początek kwietnia,kukurydza druga połowa kwietnia,tak jest u mnie koło Konina-pozdrawiamkolego henryk skąd jesteś bo ja też jestem z okolic konina Quote
henryk Posted July 2, 2015 Report Posted July 2, 2015 konkretnie ze ST. MIASTA a TY?-pozdrawiam Quote
henryk Posted July 2, 2015 Report Posted July 2, 2015 to sąsiadami jesteśmy bo to sąsiednie gminy-pozdrawiam Quote
Recommended Posts