Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Prosiłbym o napisanie terminow siewu dla wszystkich zbóz ozimych i jarych w Wielkopolsce plus terminy siewu kukurydzy i rzepaku itp . Z gory dziekuje ( potrzebuje to do pracy )

Posted

no ale on nie wie co to jest im wczesniej....,żyto ok. 24  września,owies jeśli warunki pozwolą to nawet 10 marca,również  pszenica jara,jęczmień początek kwietnia,kukurydza druga połowa kwietnia,tak jest u mnie koło Konina-pozdrawiam

Posted
Można by wypisać daty siewu poszczególnych roślin? Ale jeśli komuś potrzebne do pracy mgr czy innej to niech sam zakasze rękawy i do pracy,w Google wpisuje się daną uprawę i można znaleźć daty siewu i nie tylko te info, ale widzę że dużo ludzi chce mieć podane na tacy i to z drogiego kruszcu, panowie i panie czasem warto coś samemu zrobić;-)
  • 4 weeks later...
Posted

no ale on nie wie co to jest im wczesniej....,żyto ok. 24  września,owies jeśli warunki pozwolą to nawet 10 marca,również  pszenica jara,jęczmień początek kwietnia,kukurydza druga połowa kwietnia,tak jest u mnie koło Konina-pozdrawiam

kolego henryk skąd jesteś bo ja też jestem z okolic konina