Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Wiem chciałbym zapytać się państwa o 2 urzadzenia, mianowicie chodzi mi o piłe mechaniczną do wycinki drzewa oraz Podkaszarkę.

Co do Piły mechanicznej chciałbym się zapytać jaką markę i model państwo polecacie do wycinania drzew góra 20letnich?

Oraz jaką Podkaszarkę państwo polecacie do wycięcia niesamowitych chaszczy na działcę - spore krzewy dlatego interesuje mnie model oraz marka jakiejś podkaszarki z metalowego druta / ostrza, stąd pytanie która bd lepiej się do tego nadawała?

Z góry dziękuję za poświecony czas na odpowiedzi oraz pozdrawiam :)

Posted

"Jak masz drzewa to tnij wysoko żeby je wykopać bo se biedy narobisz...." - tzn nie mogę ciąć przy pniu?

Chciałbym wyciąć jak najwięcej żeby przerobić to na kienki i na sprzedaż.

I za pieniądze ze sprzedaży mógłbym wynająć kogoś kto by mi to wszystko zaorał albo koparkę żeby mi to wszystko wyje.,....la do góry nogami. Dobry pomysł czy głupi?

Posted
dobry pomysł, ale jeśli wytniesz przy ziemi to jak znajdziesz pniaki? tnij wyżej, a po wykopaniu takiego pniaka możesz odciąć pień od korzeni. Jeśli tego nie wykopiesz to nikt ci tego nie zaora bo zniszczy sprzęt.
Posted
Tak żeby było widać i tak żeby 1 ras ciąć. jak chcesz ciąć na sprzedaż po 20 cm i będziesz widział pniaki w trawie to tnij na 20, jak będziesz sprzedawał drzewo do kominka w odcinkach 50 cm to utnij 50 nad ziemią itd.