Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wstydziliby się nawet użyć nazwy poczciwego ursusa c-360. Ciekawe też co ten silnik ma wspólnego z perkinsem, też tylko nazwe chyba :)

" Europejska Jakość - Polski Kapitał " - napisali, to niech też nazwy sobie wymyślają europejskie.

Posted
Ciągniki rolnicze Ursus // \ Model C-350 (50 KM) - 87 699 zł // Model C-380 (75 KM) - 99 600 zł // Model 8014h - 126 290 zł // Model 9014h - 131 700 zł // Model 10014h - 137 290 zł // Model 11054h - 143 000 zł // - - - 4 lata gwarancji - - - — - - Możliwość kredytowania oraz leasingu - - - - - - Transport cały kraj - - - PROW - - - MŁODY ROLNIK - - - ZADZWOŃ 730-979-798
  • 2 weeks later...
Posted

byłem na targach w Kościelcu stał tam taki ursus tylko ze ten ursus nie made in poland tylko made in turkey tez popieram kolegę adama wolałbym belarusa .Ogólnie szukam mtz tylko nie wiem czy kupić z kabiną mała czy tą duża chce dać ok 13000-15000.

Posted

Moge ze sie załorzyc ze nikt tym ursusem nie jezdził a 80% ludzi co komentowali nawet go na oczy nie wiedzieli ;) I oceniają niewiem po czym .... 
Ursus sie rozwija i to w bardzo szybkim tempie i duzy + za to ze ursus nie ma niewiadomo ile elektroniki ... tylko ma to co najpotrzebniejsze i wystarczy 

Posted

ale kolego Rolnik widziałem na własne oczy pisało madie in turcja , ale i tak ursus nie dogoni tego co było w  latach 80 . kororowskiego syn kupił plac po ursusie w warszawie to jak ma byc dobrze w polsce lepiej sprzedać potem kupić z np niemiec?

Posted

byłem na targach w Kościelcu stał tam taki ursus tylko ze ten ursus nie made in poland tylko made in turkey tez popieram kolegę adama wolałbym belarusa .Ogólnie szukam mtz tylko nie wiem czy kupić z kabiną mała czy tą duża chce dać ok 13000-15000.

Jeżeli uda ci się kupić to byłbym wdzięczny za informację w jakim stanie udało ci się go kupić, jakieś spostrzeżenia odnośnie tego na co zwrócić szczegolną uwagę przed zakupem itp.

Zastanawiam się też nad zmianą ciągnika ma mtz 82 i mniej więcej będę posiadał podobny budżet.

Pozdrawiam

Posted

kolego

33RoLnIk33 nie kupuj tego szmelcu nigdy !!!. Mój sąsiad miał rok to cudo i co stracił nerwów ,a pole cały czas leżało .W ciągu roku miał ok 50 awarii .U mnie w okolicy są jeszcze 2 ursusy też tak awaryjne .Co ciągnik podlegał gwarancji fabrycznej ,a serwis z łaską przyjechał naprawiać to cudo .Sąsiad pchnął ten patent do żyda i teraz jest tam wystawiony ,jako po wystawowy ciągnik .Co ciekawe sąsiad ubiegał się o wymianę na nowy ciągnik z racji felernego zakupu i tak nie wymienili .Ja nigdy nie kupię tego ciągnika mam nauczkę na nim .Teraz ma stary ciągnik z komisu zachodni i sobie chwali .
Posted

Narazie sie tylko zozglądam miałem chęć na 912 ale dużo pali i przeznaczona kasa na niego poszła w kupna ziemi . jesten na etapie zbierania kasy wiec moze dopiero bede sie bardziej rozglądał pod koniec roku