massay1 Posted June 22, 2015 Report Posted June 22, 2015 Tak felgi skręcane. Jeśli takie jakie były w rozrzutniku obornika to mocne bo w rcw są z cieńszej blachy. Opony 11-ki indyjskie do rcw kupowałem za coś koło 300 zeta. Ale powiem ci od razu że na solidne nie wyglądają. Do rcw dobre ale do tandema bym ich nie zakładał.Nie miałem dokładnie tej aukcji na myśli. Chodziło mi tylko o sam model. Quote
Vademecum Posted June 22, 2015 Report Posted June 22, 2015 ale za czymś takim kolega może się rozglądnąć i sporo kaski zostanie. Patrz tylko jak idą koła szczególnie z tyłu bo jak pokrzywione to odpuszcaj i nie patrz na ładne tylko żeby nie było nic spawane czy malowane, a jeśli malowane to jak i co pod spodem, wżery widać i spoiny w jakim stanie.... Quote
Vademecum Posted June 22, 2015 Report Posted June 22, 2015 ja kiedyś znalazłem na alegro taką 11-stke niemiecką używaną za 50 zł , tanio bo pęknięta na dł 3 cm. wziołem bo to grosze i nie jest walnięta na wylot. Twarda mocna oponka... Quote
YankeeS74 Posted June 22, 2015 Author Report Posted June 22, 2015 Dobra panowie dziękuję za wszystkie porady i opinie z waszej strony. Zdecydowałem się (tak jak doradzaliście) na tandem. Nie mówię, że kupię tą z linku jednak czegoś podobnego będę szukał. Pozdrawiam Quote
izydor6280 Posted June 23, 2015 Report Posted June 23, 2015 dobry wybór, ale może być ciężko coś trafićmoże warto jeszcze patrzeć na d55, bardzo dobre i cenione przyczepy, pewnie z powodu wywroty na 3 strony Panowie w oponach 15 można przebierać, zobaczcie ile jest tego z maszyn budowlanych, większość ma 14PR, a idzie trafić nawet 20PR Quote
mariuszR. Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 Witam,chciałbym zasiegnac rady odnosnie wartosci przyczepy sanok d45 rok produkcji 1968, stan raczej dobry (lekka rdza na burtach) przyczepa uzywana raz w roku na zboze, garazowana. Nie moge znalezc w internecie z reguly pojawia sie model d47. Quote
Vademecum Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 ale czy chcesz kupić czy sprzedać jest istotne, pewnie sztywna, opony, chamulce. Można myśleć nad wartością ale podaj więcej info. Quote
mariuszR. Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 Chce sprzedac, chamulce sprawne, ma kiper ale nie wiem jak z hydraulika bo dawno nie uzywany. Opony raczej w znacznym stopniu zurzycia ale jeszcze nie nadaja sie do wymiany. Quote
Vademecum Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 jeszcze ładowności nie znam, ciężko jest znajść kupca na taki zabytek atutem jest kiper. Około 3 tyś. Istotna jeszcze jest ładowność i z czego jest skrzynia, burty podłoga i ogólnie czy chodzą hamulce, kiperMoże jakieś fotki wrzucisz ? Quote
Vademecum Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 możesz wystawić na olx za 3900 zł i zobaczysz czy jest zainteresowanie. Więcej nie jest warta bo zachodnie z tych lat widziałem za około 4 tyś. o ładowności 5 czy 6 ton Quote
izydor6280 Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 co najważniejsze podaj rejon kraju, u nas takie z papierem cenią po 5-8tys. Quote
mariuszR. Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 Dzieki serdeczne za info tak chcialem mniej wiecej wiedziec jak to ugrysc mam troche starego sprzetu po rodzinie a tylko raz w roku sasiad uzywa i juz najwyzszy czas sie tego pozbyc. Raz jeszcze dzieki za szybkie info!!! Quote
mariuszR. Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 Slask, lecz moja nie ma szans na taka wartosc. Wrzuce foto popoludniu! Quote
Vademecum Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 kolego izydor za 8 to można kupić ładną d 47, a je wysoko cenią... tak się składa, że rozglądam się za wywrotką i mam rozeznanie z około roku tego co dzieje się na olx, czy allegro Quote
izydor6280 Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 też się przyglądam już ze 2 lata i widzę że coraz wyżej cenią, sam im dłużej patrzę tym bardziej nie wiem na co się zdecydować Quote
mariuszR. Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 oto kilka zdjęć, ładowność 3,5 t skrzynia burty z blachy Quote
Vademecum Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 kolego, dobrze wygląda, a fotki zmieniają postać rzeczy na kołach piętnastkach ludzie szukają wywrotek więc cofam to co napisałem wcześniej i myślę, że powinienneś wziąć za nią 5 tyś. Jak chcesz wystawi na olx to wystaw za 5500 zł. tek by wziąć 5 tyś. Quote
izydor6280 Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 bez problemu powinieneś sprzedać za 5, jeśli Ci się nie spieszy wystaw za 6.5 Quote
mariuszR. Posted July 18, 2015 Report Posted July 18, 2015 dziękuję za rady, wystawie ją niebawem na olx. dam znać czy udało się dobrze sprzedać Quote
kubusjettaII Posted August 2, 2015 Report Posted August 2, 2015 kolego, nie jest ona taka "ostatnia"... sprzedałeś czy masz jeszcze? Quote
poldek976 Posted September 28, 2023 Report Posted September 28, 2023 Podepnę się do wątku Chciałbym zapytać co sądzicie aktualnie o przyczepach od ZASŁAW? Przede wszystkim chodzi mi o solidną konstrukcje skrzyni ładunkowej Quote
Janysek Posted September 30, 2023 Report Posted September 30, 2023 Zasław w swoich przyczepach ma dodatkową ramę ze stali 2,5 mm także ta konstrukcja jest stosunkowo solidna. Może wypowie się ktoś kto użytkuje na co dzień, ale temu producentowi pod względem wytrzymałości niczego bym nie zarzucił Quote
Sołtys Michał Posted November 1, 2023 Report Posted November 1, 2023 Nie wiem jak teraz z jakością, ale kiedyś to były bardzo solidne i dobre przyczepy. No i jak z z zabezpieczeniem anty korozyjnym ramy. Quote
Sołtys Michał Posted November 10, 2023 Report Posted November 10, 2023 Z tego co widzę przeważa zakup przyczep budżetowy czyli pronar. Quote
Pietrek174 Posted February 28, 2024 Report Posted February 28, 2024 Co jest ważne przy wyborze przyczepy? Moim zdaniem najważniejsze jest dopasowanie nośności przyczepy do ciężaru, który będzie transportowany, aby uniknąć przeciążenia i uszkodzeń sprzętu. Istotne jest również zwrócenie uwagi na jakość materiałów konstrukcyjnych oraz wytrzymałość podwozia i elementów układu jezdnego, co wpływa na trwałość i bezpieczeństwo użytkowania. Skąd to wiem? Ostatnio przeczytałem świetny artykuł o wyborze części do przyczepy: części do przyczepy. Jestem pewny, że i Wy po lekturze będziecie pewni, na co zwrócić uwagę przy wyborze przyczepy. Quote
Recommended Posts