Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tak felgi skręcane. Jeśli takie jakie były w rozrzutniku obornika to mocne bo w rcw są z cieńszej blachy. Opony 11-ki indyjskie do rcw kupowałem za coś koło 300 zeta. Ale powiem ci od razu że na solidne nie wyglądają. Do rcw dobre ale do tandema bym ich nie zakładał.

Nie miałem dokładnie tej aukcji na myśli. Chodziło mi tylko o sam model.

Posted
ale za czymś takim kolega może się rozglądnąć i sporo kaski zostanie. Patrz tylko jak idą koła szczególnie z tyłu bo jak pokrzywione to odpuszcaj i nie patrz na ładne tylko żeby nie było nic spawane czy malowane, a jeśli malowane to jak i co pod spodem, wżery widać i spoiny w jakim stanie....
Posted

Dobra panowie dziękuję za wszystkie porady i opinie z waszej strony. Zdecydowałem się (tak jak doradzaliście) na tandem. Nie mówię, że kupię tą z linku jednak czegoś podobnego będę szukał.

Pozdrawiam

Posted

dobry wybór, ale może być ciężko coś trafić

może warto jeszcze patrzeć na d55, bardzo dobre i cenione przyczepy, pewnie z powodu wywroty na 3 strony

Panowie w oponach 15 można przebierać, zobaczcie ile jest tego z maszyn budowlanych, większość ma 14PR, a idzie trafić nawet 20PR :)

• 4 weeks later...
Posted

Witam,

chciałbym zasiegnac rady odnosnie wartosci przyczepy sanok d45 rok produkcji 1968, stan raczej dobry (lekka rdza na burtach) przyczepa uzywana raz w roku na zboze, garazowana. Nie moge znalezc w internecie z reguly pojawia sie model d47.

Posted

jeszcze ładowności nie znam, ciężko jest znajść kupca na taki zabytek atutem jest kiper. Około 3 tyś. Istotna jeszcze jest ładowność i z czego jest skrzynia, burty podłoga i ogólnie czy chodzą hamulce, kiper

Może jakieś fotki wrzucisz ?

Posted

Dzieki serdeczne za info tak chcialem mniej wiecej wiedziec jak to ugrysc mam troche starego sprzetu po rodzinie a tylko raz w roku sasiad uzywa i juz najwyzszy czas sie tego pozbyc.

Raz jeszcze dzieki za szybkie info!!!

Posted
kolego, dobrze wygląda, a fotki zmieniają postać rzeczy na kołach piętnastkach ludzie szukają wywrotek więc cofam to co napisałem wcześniej i myślę, że powinienneś wziąć za nią 5 tyś. Jak chcesz wystawi na olx to wystaw za 5500 zł. tek by wziąć 5 tyś.
  • 2 weeks later...
  • 8 years later...
Posted

Zasław w swoich przyczepach ma dodatkową ramę ze stali 2,5 mm także ta konstrukcja jest stosunkowo solidna. Może wypowie się ktoś kto użytkuje na co dzień, ale temu producentowi pod względem wytrzymałości niczego bym nie zarzucił

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
Posted
Co jest ważne przy wyborze przyczepy? Moim zdaniem najważniejsze jest dopasowanie nośności przyczepy do ciężaru, który będzie transportowany, aby uniknąć przeciążenia i uszkodzeń sprzętu. Istotne jest również zwrócenie uwagi na jakość materiałów konstrukcyjnych oraz wytrzymałość podwozia i elementów układu jezdnego, co wpływa na trwałość i bezpieczeństwo użytkowania. 

Skąd to wiem? Ostatnio przeczytałem świetny artykuł o wyborze części do przyczepy: części do przyczepy. Jestem pewny, że i Wy po lekturze będziecie pewni, na co zwrócić uwagę przy wyborze przyczepy.  :)