Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam mam zamiar kupić prasę, będzie pracować na 15ha rocznie, pieniądze jakie mogę przeznaczyc to max 22tys. własnie mam okazje kupic prase z 2007 roku zielona, ale słyszałem i czytałem ze niby te wyprodukowane po 2000roku to tak zwane "złomy" szybko sie psuja itp, a te do 2000 roku są bardzo dobre i mocne i teraz nie wiem co zrobic. dodam ze ta prasa ktora mam okazje kupic prasowala tylko przez 5 lat i teraz od 3 lat stoi w stodole. proszę o pomoc

to ta prasa

http://olx.pl/oferta/prasa-kostkujaca-sipma-z-224-CID757-IDasdX5.html#9cf6be87c1

Posted

Ja powiem od siebie, sam użytkowalem kostkę od 10lat, mam prasę francuską(mała kostkę) a od tego roku prasuje belarka z ursusem c355, i nie zamienił bym się nigdy na kostkę, jeśli chcesz kupić prasę w takich pieniądzach to tylko belarke! !!

,kostkę można kupić za 3/4 tej ceny czego nie polecam.

Posted

dokładnie, w takich pieniądzach tylko rolkę

dobrą z224 możesz kupić bez problemu za połowę tej kwoty, a że z lat 80 czy 90 to nawet plus, bo materiał całkiem inny niż w tych nowszych

Posted

Kostka to nie za takie pieniądze, kiedy Ci się ona zwróci ?

Ja sipme wyszarpałem jakieś 2 miesiące temu za 5500zł, przesmarowałem i chodzi jak ta lala.

Od miesiąca ogłaszam ją za 9tyś i zero odzewu, nawet nikt nie zadzwonił, jest w ładnym stanie ale nie te czasy na kostki, każdy woli rolującą.

Posted

Panowie wiem ze belka jest lepsza i to o dużo ale po prostu nie mam sprzętu na belke, mam ursusa 360 3p i po prostu mi go szkoda, po za tym nie mam tak duzo bydła i mam kupców na słome w kostce, dlatego padł wybór na kostke ;)

Posted
To szukaj czerwonej za 9tysu kupisz w bdb stanie, tylko szukaj z drabinka żeby na przyczepę szlo od razu o wiele lepsza robota niż zbierać z ziemi, ja tylko z bratem sami zbieraliśmy siano czy słomę.