Jump to content

Recommended Posts

Posted

Kolego nie od dziś jesteś na forum, takich tematów było mnóstwo.

Miałem władimirca, mam c330 i polecam - ciągnik jak na 4ha moim zdaniem nie zastąpiony.

Posiadacze T25 będą go chwalić, ale c330 z nim wygrywa pod każdym względem.

Posted

Miałem T 25 i nie narzekałem, wydaje mi się, że ma lepszą hydraulikę od c 330 a pod względem awaryjności oba niezastąpione,

natomiast c 330 każdy powie, że można nim więcej zrobić, jest mocniejszy i ma lepszą przyczepność.

Natomiast jak masz kaskę to oba na łep powali MF 255. Hamulce niezniszczalne, a hydraulika po prostu normalna czego niema ani T 25, ani c 330. A silnik to same zalety

Posted

Ze sprzęgłem to prawda, ale nie ma to większego wpływu na pracę. W latach 80-tych t 25 brałem orkana i jednoosiówkę. Najpierw rozpędzałem orkana i chwilę to trwało, a później wrzucałem jedynkę. :) śmiesznie to wyglądało. zielonka dla opasów.....

T 25 zato ma hydraulike, zawsze można coś przycisnąć....

Posted

zainteresowany jest dwoma ciągnikami i ma dylemat ...........jeśli ciężkie ziemie rozważył bym jeszcze c355 c360 resztę zabytków bym sobie odpuścił

Posted

Ja mam władka i odradzam dlatego jak bym miał wybierać wybrał bym 330 a raczej 28 :)

Ogólnie rzecz biorąc to odradzam obydwa :) bo wolał bym sie skupić na czymś mocniejszym bo zapas mocy zawsze sie przydaje poza tym mocniejszym ciągnikiem szybciej sie robotę zrobi a jeżeli chodzi o spalanie to wcale tak dużo więcej sie nie dołoży do paliwa.

Pozdrawiam

Posted

ziemie ciężkie iły jeśli kolega pyta jesienią gdy sucho masakra jest trafiają się wolniejsze kawałki ale to raczej piaski na piasku da sobie rade władek ciapek też no ale na glinie to lepszy byłby c 330 .

Posted

To po co szukasz 30-ki czy władka? Jeden i drugi na zaoranie hektata takiej ziemi potrezbuje sporo ponad 5 godzin!

Najtańszą alternatywą (nie twierdzę że najlepszą) była by faktycznie 60-ka.

Posted

Pracowałem ciapkiem na glinie i łatwo nie jest, idzie wolno ale zrobisz, jeśli masz czas to można sie pomęczyć, jeśli nie dysponujesz dużą iloscią czasu to może faktycznie warto pomyśleć na czymś ponad 30 km. ale jeśli pytanie zostaje aktualne to ja wybieram 30

Posted

Miałem podobny dylemat gdyż też mam 4 hektary i kupiłem c355 i nie żałuje,ci co mówili że ciapek mi wystarczy pózniej twierdzili że słusznie zrobiłem kupując c355,jak masz więcej kasy kup mf255 a jak mniej to poczciwą 60-tkę

Posted

porażka, jeśli w tym silniku to tylko mf 255

Uprawiasz ziemniaki ?

jak będziesz je objeżdżał c 360 to od razu zrobisz frytki, mf 255 jeszcze się wyrabia w międzyżędziach, sadzi się 5 cm szerzej niż c 330

Posted

już mam kupiłem ursusa c 360 po tym co pisaliście na taki się zdecydowałem po rozmowie z gospodarzami tak samo mi doradzili taki ciągnik na tyle pola ile mam pomagał mu bd papajek s 15 ;) także ciągnik na żniwa się przyda  później orki itd ...

• 7 years later...