ArturRolnik33 Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Witam mam problem z moją sześćdziesiątką A mianowicie wybijało mi 5ty bieg, wymieniłem wodziki i teraz żeby wbić bieg potrzeba dużej siły, czasem wbije 1 to innych nie idzie wbićprosił bym o szybką odpowiedź Quote
lottomito Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Coś skopałeś z tymi wodzikami. Ewentualnie wodziki mają fatalne skosy pod bezpieczniki. Dlaczego zmieniałeś wodziki jak to do wymiany są elementy włączające 5 bieg. Zębatka i wałek mają już tak zjechane zęby że nie trzymają biegu. Quote
ArturRolnik33 Posted July 6, 2015 Author Posted July 6, 2015 Coś skopałeś z tymi wodzikami. Ewentualnie wodziki mają fatalne skosy pod bezpieczniki. Dlaczego zmieniałeś wodziki jak to do wymiany są elementy włączające 5 bieg. Zębatka i wałek mają już tak zjechane zęby że nie trzymają biegu. Wodziki zmieniłem dlatego gdyz były już bardzo uszkodzone Quote
Vademecum Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 A jak je montowałeś to sprawdzałeś czy chodzą bez oporu ? może trzeba je było dotrzeć. Dzisiejsze części często są wadliwe od nowości. Parę lat temu sąsiad kupił koło rozrządu do c 330 i było kilka zębów więcej, nie mógł go za nic zapalić i rozbierał ponownie wszystko i sprawdzał do tego stopnia że liczył zęby ..... Quote
ArturRolnik33 Posted July 6, 2015 Author Posted July 6, 2015 A jak je montowałeś to sprawdzałeś czy chodzą bez oporu ? może cza je było dotrzeć. Dzisiejsze części często są wadliwe od nowości. Pare lat temu sąsiad kupił koło rozrządu do c 330 i było kilka zębów więcej, nie mógł go za nic zapalić i rozbierał ponownie wszystko i sprawdzał do tego stopnia że liczył zęby ..... były sprawdzane i chodziły ładnie a po założeniu reszty chodzą ciężko a szególnie 1 i wsteczny Quote
ArturRolnik33 Posted July 6, 2015 Author Posted July 6, 2015 Dziwne.....mam nadzieje że to tylko kwestia czasu żeby się ktoche wyrobilo Quote
lottomito Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Jeżeli jesteś pewny że wszystko dobrze poskładane to spróbuj na wyłączonym silniku popuścić śruby mocujące dekiel lewarka. Jeżeli pomoże to demontujesz i dajesz jeszcze jedną uszczelkę pod ten dekiel. Druga sprawa to mogą być bezpieczniki trzymające wodziki je tez możesz poluzować a wręcz wykręcić i sprawdzić czy kulka lekko chodzi. Quote
Recommended Posts