grzesiek12031980 Posted October 7, 2011 Report Posted October 7, 2011 Jakie odmiany pszenicy ozimej siejecie?Która jest najlepsza? Quote
edek Posted October 8, 2011 Report Posted October 8, 2011 Ja mieszkam w wlkp. w tym roku zasiałem Muszelkę i chyba nowość Akteur... słyszałem że bardzo dobra jest Bamberka... pozdro ;-) Quote
mlodyfarmer Posted January 8, 2012 Report Posted January 8, 2012 Witam z dolnego śl. ja muszelke zasiałem w zeszłym roku na 14ha ll kl ziemi plonowanie było dobre zwłaszcza po dobrych stanowiskach(rzepaczysko,buraczysko)plon wynosił 10t/ha po jęczmieniu 7t ale zadna nie łapała parametrów wszystko szło na paszową kuzyn też tak miał ale uzyskany plon mi to rekompensował W tym roku zasiałem dwie nowe odmiany Askanol i Natule a reszte przeznaczonego pola pod pszenice Muszelkom... Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted January 9, 2012 Report Posted January 9, 2012 Zależy jaka klasa ziemi,ale generalnie rzecz biorąc to właśnie Muszelka jest popularną odmianą godną zaproponowania. Quote
Recommended Posts