izydor6280 Posted July 23, 2015 Report Posted July 23, 2015 najlepiej napisz do @Luke16, on miał 550 z tego co pamiętam, powinien Ci wszystko poojaśnić Quote
mateusz2615 Posted July 24, 2015 Author Report Posted July 24, 2015 olej który tam się znajduje jest przezroczysty Quote
Vademecum Posted July 24, 2015 Report Posted July 24, 2015 to szukaj informacji bo ja nie pomogę. Mogę tylko powiedzieć nie lej bądź czego Quote
Michałek Posted July 25, 2015 Report Posted July 25, 2015 Idź do sklepu motoryzacyjnego i kup czerwony olej do automatycznych skrzyń biegów. Taki sam olej jest w samochodach w układach wspomagania. Te oleje się mieszają w obrębie koloru. Nie możesz zmieszać np zielonego z czerwonym. One są bardzo mocno barwione aby nie pomylić. Pozdrawiam wszystkich na Forum! Quote
mateusz2615 Posted August 2, 2015 Author Report Posted August 2, 2015 Ok dzieki.Mam jeszcze taki problem prasa robi belki jako tako dobre, tylko słabo wiąże sznurek jest luźny i czasami spada i belka sie rozwala, jak to ustawić zeby lepiej ściskało i jeszcze jak owija sznurek to z jednej strony (od tej co ucina sznurek) po końcu daje dużo a z drugiej mało nawet wcale. Pomóżcie mi to ustawić. Siłę zgniotu beli ustawia się na tym rozdzielaczy z przodu ?Z góry dzięki Quote
p1a2w3 Posted August 5, 2015 Report Posted August 5, 2015 tak siłe zgniotu ja ustawiam na takim rozdzielaczu tem jest takie pokrętło i ustawiasz ale z trym sznurkiem to nie mam pojęcia Quote
mateusz2615 Posted August 5, 2015 Author Report Posted August 5, 2015 z prawiej strony podobno trzeba wygiąć taki pręt który łapie tam sznurek. A z lewej to nie mam pojęcia jak to zrobić, jakieś 30cm od krawędzi nie daje wcale sznurka, chciałem dzis zrobić kilka belek, ale jak robie tak to co niektóre sie rozwalaja Quote
Robert ;-) Posted August 6, 2015 Report Posted August 6, 2015 Ten pręt to ogranicznik i on powinien być regulowany, pasowało by zrobić próbę na sucho tj jeden niech włączy wiązanie a ty patrz jak się przesuwają te rurki, muszą się zatrzymać za prawym ogranicznikem i chwile postać a dopiero potem wracać do lewej, a jak gęsto wiąże sznurek? może jest za żadko i dlatego się bela rozpada,albo ograniczniki przesuń od krawędzi komory do środka aby sznurek nie był za blisko krawędzi. Quote
mateusz2615 Posted August 6, 2015 Author Report Posted August 6, 2015 z tej strony to nie ma za bardzo problemu odgiąłem kawałek tego pręta i jest juz troche lepiej, z drugiej strony jest gorzej bo ramie nie dochodzi do końca z chodzi z zębatek i owija sznurkiem jakies 20-30 cm od krawędzi Quote
Recommended Posts