Jump to content

Recommended Posts

Posted

Idź do sklepu motoryzacyjnego i kup czerwony olej do automatycznych skrzyń biegów. Taki sam olej jest w samochodach w układach wspomagania. Te oleje się mieszają w obrębie koloru. Nie możesz zmieszać np zielonego z czerwonym. One są bardzo mocno barwione aby nie pomylić. Pozdrawiam wszystkich na Forum!

• 2 weeks later...
Posted

Ok dzieki.
Mam jeszcze taki problem prasa robi belki jako tako dobre, tylko słabo wiąże sznurek jest luźny i czasami spada i belka sie rozwala, jak to ustawić zeby lepiej ściskało i jeszcze jak owija sznurek to z jednej strony (od tej co ucina sznurek) po końcu daje dużo a z drugiej mało nawet wcale. Pomóżcie mi to ustawić. Siłę zgniotu beli ustawia się na tym rozdzielaczy z przodu ?
Z góry dzięki :)

Posted

z prawiej strony podobno trzeba wygiąć taki pręt który łapie tam sznurek. A z lewej to nie mam pojęcia jak to zrobić, jakieś 30cm od krawędzi nie daje wcale sznurka, chciałem dzis zrobić kilka belek, ale jak robie tak to co niektóre sie rozwalaja

Posted

Ten pręt to ogranicznik i on powinien być regulowany, pasowało by zrobić próbę na sucho tj jeden niech włączy wiązanie a ty patrz jak się przesuwają te rurki, muszą się zatrzymać za prawym ogranicznikem i chwile postać a dopiero potem wracać do lewej,

a jak gęsto wiąże sznurek? może jest za żadko i dlatego się bela rozpada,albo ograniczniki przesuń od krawędzi komory do środka aby sznurek nie był za blisko krawędzi.

Posted

z tej strony to nie ma za bardzo problemu odgiąłem kawałek tego pręta i jest juz troche lepiej, z drugiej strony jest gorzej bo ramie nie dochodzi do końca z chodzi z zębatek  i owija sznurkiem jakies 20-30 cm od krawędzi