Andrzej92xp Posted July 13, 2015 Report Posted July 13, 2015 Witam co to za choroba malin załączam zdjęcie. Wcześniej liście lekko skręcało pryskałem mospilanam a jak zaczęły schnąć to sadoplonem. Proszę o podpowiedzi czym to zwalczyć. Jest to puźno jesienna odmiana malin Quote
Vademecum Posted July 14, 2015 Report Posted July 14, 2015 nawet razy kilka, tylko o malinach wiem tyle, że są smaczne Pozdrawiam Quote
Michałek Posted July 15, 2015 Report Posted July 15, 2015 Ta choroba to rdza malin. Pozdrawiam! Quote
Tofik Posted July 16, 2015 Report Posted July 16, 2015 jest tu ktoś?Przecież są wakacje Pozdrawiam Quote
marekgwiszp Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 W wakacje wszyscy odpoczywają od forum Quote
troszkin Posted July 27, 2015 Report Posted July 27, 2015 Ta choroba to rdza malin. Pozdrawiam!jak co to nie jest rdza Quote
troszkin Posted July 27, 2015 Report Posted July 27, 2015 Witam co to za choroba malin załączam zdjęcie. Wcześniej liście lekko skręcało pryskałem mospilanam a jak zaczęły schnąć to sadoplonem. Proszę o podpowiedzi czym to zwalczyć. Jest to puźno jesienna odmiana malinWidzę że nikt nie jest chętny żeby pomóc więc tak mam też kilka krzaczków malin i spotkałem się z różnymi chorobami. Twoje zdjęcie nie mówi mi za dużo nie są wyraźne bo różne choroby mają podobne objawy.Mogą byc to dwie choroby albo Zamieranie pędów malin co przekłada się na czarnienie liści lub mączniak prawdziwy (nie mylić z mączniakiem rzekomym) bo atakuje agrest. Herbicyd działający na te dwie choroby toSignum 33WG. Idź do sklepu ogrodniczego i zapytaj.Potem napisz czy pomogłoJak ktoś jeszcze ma jakieś choroby i nie wie czym opryskać to piszcie postaram się pomucPozdrawiam Quote
Recommended Posts