rolasek Posted July 16, 2015 Report Posted July 16, 2015 Witam. Mój sąsiad ma przy swoim gospodarstwie dwa zbiorniki z olejem napędowym. Też zastanawiam się nad kupnem takich, ale nie znam się na tym. Czy mógłby mi ktoś coś doradzić? Opłaca się mieć takie zbiorniki? Quote
Robert ;-) Posted July 16, 2015 Report Posted July 16, 2015 Zależy jaką ilość ON zużywasz, druga sprawa zbiorniki miały być wedle przepisów dwuplaszczowe, i trzeba by poszukać ile taki zbiornik kosztuje który spełniał by wymogi prawne. Quote
Vademecum Posted July 16, 2015 Report Posted July 16, 2015 właśnie, musi być dwupłaszczowy albo metalowy z ważnymi badaniami, ale to są niebagatelne koszty. Dwupłaszczowe to koszt około 5, 10, 15 tyś. w zależności od pojemności wystarczy wpisać na olx i wszystko będziesz wiedział. można za parę stówek kupić 1000 l na palecie za parę stówek. choć z tą zgodą prawną nie bardzo. Osobiście mam taki zbiornik nowy wystawiony na olx za 250 zł.Osobiście rozglądałem się za takim dwupłaszczowym ale nie zdecydowałem się bo są potrzebne inne inwestycje, w sumie wtedy kupiłem przystawkę do kuku do kombajnu. Paliwo wożę w 30 l pojemnikach mam ich 50 i kilkanaście 60 l dodatkowo z pestycydów nieskończoną ilość po 20 i 30 l ale to w ogóle jest nie zgodne z prawem. Rocznie spalam około 5 tyś litrów paliwa.... Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted July 23, 2015 Report Posted July 23, 2015 Powyżej masz już w zasadzie wyczerpujące informacje,ale może napisz również o jakie dokładnie ilości składowania oleju napędowego chodzi,plus określ takze budżet jaki posaidasz na ten cel. To bardzo istotna kwestia. Quote
Recommended Posts