Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pozwolę sobie mieć odmienne zdanie. Jeżeli będziesz używał do likwidacji wieloletnich upraw takich jak trawy czy lucerna to wybierz z obiema sekcjami zębatymi. O wiele lepsza, wygodniejsza orka. Jeżeli używasz do quasi podorywek np. do talerzowania ścierniska ze ściętą słomą wybierz talerzówkę z drugą sekcją bez wycięć i dodatkowo taką z talerzami o większej średnicy. Miej też na uwadze, że talerze z wyciętymi zębami o wiele łatwiej pękają niż te bez wycięć. Generalnie jeżeli na powierzchni są luźne resztki lepsze są talerze okrągłe, Jeżeli jest darń (ściernisko) bez luźnych resztek lepsze są zębate. Jeżeli gleba jest zwięzła i zdarzają się kamienie, a talerzówka nie ma zabezpieczeń zastanowiłbym się czy nie oba wały okrągłe. Im talerzówka szersza tym bardziej podatna na łamanie talerzy. Pozdrawiam wszystkich na Forum!

  • 2 weeks later...
Posted

bezdyskusyjnie tylko z dwoma rzędami wyciętych talerzy,ja miałem tylko z przodu wycięte i po roku sam szlifierką kątową wyciąłem z tyłu trójkąty,praca od razu taką talerzówką o wiele przyjemniejsza-pozdrawiam

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...