miad1999 Posted July 31, 2015 Report Posted July 31, 2015 Witam. Nie dawno zakupiłem o to te maszyny co są w temacie. I moje pytanie brzmi jak z tym jechać?? Odnośnie rozrzutnika to z jaką prędkością jechać i jaki ustawiać postów łańcuchów na przepływomierzu np na 30 ton obornika na ha?? A do piasta z jaką prędkością jechać i jak mocno otworzyć szczelinę wylotową ?? Albo po prostu napiszcie z jakimi ustawieniami wy pracujecie ;-) z góry dziękuję :-) Quote
Vademecum Posted July 31, 2015 Report Posted July 31, 2015 nawet nie piszesz z jakim ciągnikiem to ma pracować. ale dawke na ha. sam wybierasz, a później podczas jazdy cały czas przeliczasz, każdy materiał inaczej się wysiewa. Co do rcw to nawozów sztucznych nie opłaci się nim wysiewać tylko wapno. Quote
miad1999 Posted July 31, 2015 Author Report Posted July 31, 2015 Rozrzutnik będzie pracował z mtz82. A piast z c-360 i jak najbardziej ma on być do wapna a nie do nawozów sztucznych o których nawet nic nie wspominałem. Quote
Vademecum Posted July 31, 2015 Report Posted July 31, 2015 jak również nie wspominałeś o wapnie Quote
Recommended Posts