mateusz2615 Posted August 4, 2015 Report Posted August 4, 2015 Witam mam problem z prasa JD 545, chodzi o okręcanie sznurkiem kiedy okręca z jednej strony z tej co zaczyna nie ma sznurka na brzegu a z tej co kończy jest go aż za dużo i jest on strasznie na krawędzi jest luźny nie jest dociśniety i spada z belki i się rozwalają. Jak temu zaradzić ?Do czego jest ten zawór ?http://zapodaj.net/819a9958edd63.jpg.html Quote
Vademecum Posted August 4, 2015 Report Posted August 4, 2015 I co z tą prasą ? Dajesz rady ją rozgryźć ? Może cza skożystać z pomocy mechanika ? Napisz co i jak. Quote
Robert ;-) Posted August 4, 2015 Report Posted August 4, 2015 Przy zakupie maszyny najlepiej się wypytac sprzedawcy, jak ta maszyna działa i co czym się reguluje....Albo posiadacza takiej samej.ale to już koledze radziłem w poprzednim wątku Quote
Vademecum Posted August 4, 2015 Report Posted August 4, 2015 osobiście bez próby i wszelkich testów nie kupiłbym maszyny typu prasa, to nie przyczepa czy pług, albo brony.Byc może to tylko kwestia regulacji, a może coś padło. Quote
p1a2w3 Posted August 5, 2015 Report Posted August 5, 2015 i mnie jest inaczej tylko ja mam tą 540 Quote
mateusz2615 Posted August 5, 2015 Author Report Posted August 5, 2015 Znalazłem takie rozwiązanie, cytuje "Przy max wychyleniu jest moment w którym nie zazębia. Jak sznurki są daleko od brzega po prawej stronie prasy to uruchom owijanie otwierając komorę a gdy ramię dojdzie w swe max położenie przestaw trochę bliżej krawędzi. Po lewej stronie masz pręt ograniczający. Jak po tej stronie spada to podegnij go tak, aby był jakieś 15 cm od ściany prasy. ."ale nie do końca wiem jak to zrobic, załączyć sznurek otworzyć klape i czym to ramie przestawić ? Quote
Vademecum Posted August 5, 2015 Report Posted August 5, 2015 pisze podegnij więc niema regulacji tylko cza wykrzywić, ale popatrz czy jest proste może się odkszywiło Quote
mateusz2615 Posted August 5, 2015 Author Report Posted August 5, 2015 no tak ale to nie ta strona z prawej strony jest taki pret a z lewej go nie ma i trzeba jakoś wyregulować to ramie, a gdy zrobie tak jak jest napisane zatrzymam wałek w max wychylenia ramienia to nie moge go ruszyć żeby go przestawić. Quote
Vademecum Posted August 5, 2015 Report Posted August 5, 2015 poszukaj mechanika, ja nie mam i nie miałem rolki więc nie jestem wstanie pomóc. Quote
Recommended Posts