Tofik Posted August 12, 2015 Author Report Posted August 12, 2015 Jak silnikowy jak pisze że do hydrauliki choć co do gęstości to miałbym zastrzeżenia i może przez to na początku podnosi a jak sie zagrzeje to już nie bo zrobi sie zbyt rzadki.Kiedyś był hipol ale jak kupowałem to nie było i dlatego takim zalałem.Pozdrawiam
massay1 Posted August 12, 2015 Report Posted August 12, 2015 A czyli gdy rozdzielacz jest w pozycji STOP to podnośnik pod obciążeniem nie opada?
Michałek Posted August 12, 2015 Report Posted August 12, 2015 Producent pompy zaleca olej silnikowy o klasie lepkości jak w silniku. Pozdrawiam wszystkich na Forum!
massay1 Posted August 12, 2015 Report Posted August 12, 2015 A no co ty. Pompa taka sama jak w mtz-cie a tam poza pronarem któremu nie wiadomo skąd wziął się superol cc zdaje się wszyscy od ruskich po rumunów i niemców zalecają hydrauliczny.Jeśli po rozgrzaniu oleju siłownik trzyma pozycję tylko coraz wolniej podnosi to wywal pompę. One są kiepskie. Aluminiowa obudowa, zębatki w panewkach, nawet nie w panewkach ale aluminium. Szybko się zużywa a zużycie objawia sie spadkiem wydajności w miarę wzrostu temp. oleju.Przerabiałem to w ryskim w wspomaganiu. Załóż większą niż nsz-10.
Michałek Posted August 12, 2015 Report Posted August 12, 2015 Właśnie dlatego, mimo niewielkiej wydajności pompy przewody i rozdzielacz mają większe prześwity niż gdyby były dostosowane do oleju hydraulicznego. Jeżeli zmienisz pompę z wydajności 10 l/min na np. 16 l/min wtedy należy wymienić olej na hydrauliczny gdyż przekroje dla oleju silnikowego są zbyt małe i pompa szybko padnie, szybciej niż na hydraulicznym. Pozdrawiam wszystkich na Forum!
Tofik Posted August 12, 2015 Author Report Posted August 12, 2015 Znakiem tego Michałku mam zalać układ olejem mineralnym tak? bo na razie pompę bym sobie odpuścił jeżeli oczywiście ta da jeszcze radę Pozdrawiam
Michałek Posted August 12, 2015 Report Posted August 12, 2015 Oczywiście mineralnym. Producent zaleca co najmniej klasę B, jednak B lubi się pienić i wyciekać odpowietrznikiem w korku wlewowym. Lepiej użyć klasy C lub najlepiej D. Wyższe klasy to nadmierny wydatek. Możesz użyć lepkości 15W40 lub 20W50. Może być Superol (CB, CC, CD), Diesel 2 lub 3 albo podobny. Chyba ta druga lepkość jest lepsza dla nieco wypracowanych maszyn. Średnica przewodów jest wystarczająca jeżeli pompa nie jest "wynalazkiem".Raczej nie stosuje się olejów syntetycznych czy półsyntetycznych gdyż te mają większe wymagania co do wszelkich uszczelnień. Nie wolno też stosowań oleju syntetycznego jeżeli wcześniej zalany był mineralny. W stronę przeciwną nie ma przeciwwskazań.Pozdrawiam wszystkich na Forum!
Vademecum Posted August 12, 2015 Report Posted August 12, 2015 wszędzie podają dla hydrauliki hydrauliczny, a ja wszędzie leję do skrzyń i hydrauliki hipol 6. Nawet do angielskiego kombajnu zbożowego gdzie jest hydraulika opisana na podzespołach CESNA. Słyszałem wiele krytyki co do tego oleju, mam sporo sprzętu i cała hydraulika łącznie z ostrówkiem i wszystkie przekładnie chodzą na hipol 6, silniki na superol cc, Jedynie ursus 1614 z racji turbo ma specyficzny olej firmy statoil, a i VW LT 55 turbo ma odpowiedni olej 3 samochody na castrolu i benzyna i diesel. Olej kupuje na beczki. Miałem T25 A 1 od roku 1976 , miałem mtz 82 z roku 1984 i miałem 4514 wszystko latało na olejach przekładniowych, pomimo zaleceń w ruskich na hydraulicznych.Kolego ustal przyczynę i zalej układ gęstszym olejem i nie twierdzę, żeby to był hipol 6 możesz zalać układ superolem cc luz wychodzi taniej niż hipol 6. Z tego co ustaliłeś to nadal nie,wiesz o co chodzi, najprawdopodobniej wypracowany jest rozdzielacz, a w,drugiej kolejności obstawiałbym pompę, a na końcu siłownik. Rozdzielacz pracuje metal w metalu i zużywa się jak silnik spalinowy.Sama wymiana oleju niewiele zmieni, do,rozgrzania. Za opadanie pompa nie odpowiada napewno. wolne i słabe podnoszenie po rozgrzaniu oleju już może być spowodowane pompą. Nie polecam montażu mocniejszej pompy . Sam do mtz 82 zamontowałem zamiast nsz 32 mocniejszą pompę nsz 50 która powodowała szarpanie układem i ciągnikiem, wszystko zaczęłło się rwać.Nsz 50 ma raki sam wałek tylko 0,5 mm szersze frezy po skrojeniu ich pompa wchodzi bez przeróbek.
massay1 Posted August 13, 2015 Report Posted August 13, 2015 We władku jest pompa 10-ka a przekroje hydrauliki takie ze utargały by 30 litrów na minutę. Jeśli założy( a zakładają z powodzeniem) 14-kę nic mu nie będzie szarpało.Jeśli podnośnik nie opada w pozycji stop to siłownik i rozdzielacz można wykluczyć. Jeśli wolno podnosi na gorącym to typowy objaw zużytej pompy lub przecieku na zaworze przelewowym rozdzielacza.Zmiana oleju nic nie zmieni. Rozbierz pompę w nich zużycie jest widoczne gołym okiem.Co do oleju spokojnie możesz zalać hydraulicznym jak HL lub przekładniowo-hydraulicznym jak hipol. Kompletną głupotą wymyśloną przez polaczków jest zalewanie superolem CC. Nie ma układu hydraulicznego który był by przystosowany pod olej silnikowy superol, olej który został stworzony po to by smarować elementy silnika a nie być poddawanym takim ciśnieniom jak w hydraulice.
Tofik Posted August 13, 2015 Author Report Posted August 13, 2015 Zalałem hipolem tak jak było kiedyś ale i to nie wiele zmieniło bo na początku było ok więc pojechałem potargać rozdrabniaczem trochę trawy o po niecałej godzinie koszenia rozdrabniacz podniósł na parę cm Może głupie pytanie Kolego Massay jale jak rozpoznać ze pompa lata świetności ma już za sobą?Pozdrawiam
massay1 Posted August 13, 2015 Report Posted August 13, 2015 No ogólnie najprościej (trochę głupio bo każdy z nas powinien o tym powiedzieć pierwsze) sprawdzić ciśnienie na wyjściu zewnętrznym na zimnym i na gorącym oleju.Ale jeśli masz chwilkę rozbierz pompę. Obudowa wewnątrz której kręcą się zębatki będzie wytarta po stronie króćca ssącego.
Tofik Posted August 13, 2015 Author Report Posted August 13, 2015 Żeby zmierzyć ciśnienie na pompie pewnie potrzebny jest jakiś zegar którego ja nie posiadam więc był by to dla mnie dodatkowy koszt gdyż praktycznie jestem pewien że wina stoi po stronie pompy gdyż jak podniosłem rozdrabniacz jakieś dwie godziny temu to stoi tak jak go podniosłem (wbiłem kołka obok i zaznaczyłem ) jeszcze rozkręcę pompę ale tylko z ciekawości co by zobaczyć jak jest zbudowana w środku Pozdrawiam
Robert ;-) Posted August 15, 2015 Report Posted August 15, 2015 I jak idą postępy z podnośnikiem? Coś się wyjaśniło....
Michałek Posted August 15, 2015 Report Posted August 15, 2015 Uszkodzony element też został zlokalizowany. Przyczyna tego uszkodzenia również została określona i opisana, jednak "wyparowała" wraz z moimi postami więc uszkodzenie będzie nawracać.Zawsze tak mam, że ilekroć mam rację zawsze jestem w mniejszości.Jak rozumiem jestem na tym Forum persona non grata.Pozdrawiam wszystkich na Forum!
Robert ;-) Posted August 15, 2015 Report Posted August 15, 2015 Grzegorz nie wyparowala, tylko podzieliłem wątek na dwie części można znaleźć twoje posty na forum, ja uważam że jesteś przydatny na forum i nie jesteś jakaś tam non grata, może nie doczytałem co było przyczyną problemów kolegi tofika.
Tofik Posted August 15, 2015 Author Report Posted August 15, 2015 Wygląda na to że przyczyną była pompa gdyż w dniu wczorajszym zapodałem nową i podnośnik działa. Stara pompa było około 15lat tak więc chyba miała prawo paść zważając że nie jest wyłączna. Co do oleju to ja aż tak bardzo w ten temat sie nie będę zagłębiał ale skoro stara chodziła na hipolu to i ta dostała taki sam gdyż jakoś nie mam przekonania co do tego żeby hydraulikę zalać olej silnikowy mimo argumentów Michałka. Mimo wszystko dziękuje Koledze za pomoc i wcale nie jesteś na forum intruzem czy też osobą niepożądaną a wręcz przeciwnie bo twoje uwagi są dość cenne.Pozdrawiam
massay1 Posted August 15, 2015 Report Posted August 15, 2015 No widzisz. Cieszy mnie że problem rozwiązany.
Tofik Posted August 15, 2015 Author Report Posted August 15, 2015 Fakt ja też jestem zadowolony i teraz wiem że jak pompę da rade przekręcić ręką to znaczy że złom Oczywiście dziękuję Koledze za pomoc.Pozdrawiam
Robert ;-) Posted August 15, 2015 Report Posted August 15, 2015 Oki fajnie że się problem rozwiązał;-)Temat zamykam.
Recommended Posts