Jump to content

Recommended Posts

Posted

Prawidłowo wg zaleceń producenta i z danych z kart charakterystyki powinien być PLATINUM Agro Basic 15W-40 lub nieco droższy PLATINUM Agro Next 15W-40, ale nie wiem czy one nie są sprzedawane wyłącznie w beczkach. Ten olej z obecnie produkowanych najbardziej odpowiada wymogom jakie określił producent. Generalnie nie może być to olej syntetyczny lub półsyntetyczny. Z bardziej znanych to mogą być Superole 15W-40 oprócz A, F i M Diesel2 15W-40 i Diesel3 15W-40 lub ostatecznie (ze względu na cenę) PLATINUM Classic Diesel Mineral 15W-40.

Pozdrawiam wszystkich na Forum!

Posted

Co miałem to tego nikt nie wie :) W instrukcji C-4011 napisane jest, że na lato Superol 11 a na zimę Superol 8, jest jakiś wielosezonowy Superol który pasuje do C-4011?. Vademecum napisałeś, że Superol  ale jaki dokładnie? http://i.imgur.com/pNK4Y2R.jpg

Posted

tych superoli o których piszesz to już niema. Ja napisałem o superolu CC . Kiedyś był superol CA, Dziś możesz dostać CB, CC, CD

Pytaj o superol CC on był stworzony do mf-a 255 jest trochę gęstszy i on będzie odpowiedni do Twojego ciągnika. CD jest do silników doładowanych. Powiem jeszcze, że kiedyś superol CB miał nazwę alanda, superol CC milwus, a superol CD falco.

Nie wiem co jeszcze można napisać o tych olejach.

Posted

Pewnie. Odpowiednik Superola CC tylko producent inny, jeden robi orlen a drugi lotos. 

Ciekawi mnie tylko dla czego taka wysoka cena? 20-kę można już za 160 zeta kupić. O ile nie taniej.