Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam takie pytanko na temat takiego staruszka jak w tytule.

Czy może mi ktoś powiedzieć co to za maszyna ?

Od wielu lat chodzi za mną amazonka talerzowa, ale niestety nie mogę sobie pozwoli na tą maszyne.

Siewnik którym dysponuje nie pozwala mi na dalszą exploatację i pomyślałem właśnie o siewniku Mazur 4 metry za przysłowiowe grosze można go kupić używanego.

Pomijając stan wizualny, bo na to mam oko chciałem uzyskać odpowiedź jak on się sprawuje pod względem mechanicznym. Z tego co już wyczytałem wiem, że ma skrzynie prekładniową olejową.

Posted

no właśnie dlatego, że szeroki to mi pasi. Mam meprozet 2,7 a obszar spory i jade tam i spowrotem i musze sypać ziarno. Dojazd do pryczepy i zasyp i powrót na przejazd trwa dłużej niż sam siew. Chce szeroki siewnik z dużą skrzynią nasienną na 2 max 4 sezony Docelowo chcę talerzowy siewnik lub bierny agregat siewny. 4 metry na 40 ha zasiewu zboża to nie,przesada.

Chciałbym coś dowiedzieć się na temat sprawności technicznej, awaryjności. Jak się tym sieje

Posted

rok temu tez nad tym myslalem ale z tego co handlarzyki mowili to jakis lamus choc osobiscie nigdy tego wynalazku nie widzialem.ja kupilem amazonke 2.5 mogla byc 3m ale czas naglil i jaka sie trafila taka wzielem  te 4m sa sporo tansze a jako marka polecam pozdrawiam vademecun