Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chcę zakupić siewnik 2,5m do agregatu uprawowo-siewnego. Mam na wydanie ok. 5 tysi ale nie wiem co kompletnie wybrać... Do obsiania rocznie ok. 10 ha w tym ok. 3 ha ququ... Jaki siewnik do tej kwoty brać pod uwagę? Amazone D7 a może jakaś Fiona? Czy może jakaś tańsza alternatywa?

Posted

Jakoś tyle lat siałem poznaniakiem i ququ elegancko wychodziło... U nas co po niektórych punktowych jest tragedia bo tak mają je doszykowane że "mucha nie siada" :D :D :D :D 

Posted

Niestety ogólnie w woj. łódzkim nic konkretnego się nie kupi a tak naprawdę po siewnik 200km mi się nie opyla jechać... Z resztą niestety miałem okazję po PL pojeździć i masakra niektóre maszyny powinny na złom trafić... 

Posted

w sułoszowej handlarz miał ładne amazonki, nie wiem jak teraz 2,5 m. Ja potrzebuje większy a w mojejomolicy tylko do 3 m.

Prawdopodobnie w tygodniu pojadę do radomska po części do osrówka i muszę se jakieś siewniki opstukać do oglądnięcia. Rzeczywiście większość to tylko na złom się nadaje..... Próchno !!!!

Posted

http://olx.pl/oferta/siewnik-nordsten-clg-mkii-2-5m-nowszy-model-z-komputerem-blacha-ocynk-CID757-IDbcCvL.html#35d5e605fa

a takie coś? troszkę droższy ale może i lepszy? 

To tak jak prasy szukałem ze znajomym... Takie złomy że szok... Dlatego w tym roku nająłem bo nie było sensu szrota na podwórko sporwadzać a ceny zabójcze... Przez telefon panie ideał, igła... niekiedy to miałem chęć pałkę wyciągnąć i kilka sęków puścić... 

Posted

poznaniak ma bodaj 10,8 cm., ale to,że się zapycha to nie wina siewnika tylko kultura uprawy. Żadki wysiew dobry jest przy nawożeniu na maxa i dobrej ziemi, Dopuszczalne 170 kg/ha czystego N

W Sułoszowej kawałk byś miał ale on ma ładne maszyny, nie przywozi złomu, akurat gostka znam ma teraz piękną amazonke 2,5 m z broną wachadłową chyba D8. 19 redlic. Możesz wpisać w wyszukiwarkę Sułoszowa I na olx. rzymskie jeden bo wieś jest podzielona na 3 działy, ma 3 sołtysów, 3 kościoły, 3 straże poż. Ładna ta amazonaka.

• 2 weeks later...
Posted

Kupiony dzisiaj D7 nie z tego linku akurat ale kupiony za 4700zł z transportem w bardzo ładnym stanie ... Byłem jeszcze tutaj oglądać:

http://otomoto.pl/oferta/amazone-d-7-spezial-siewnik-2-70m-ID15HYiu.html#b138e71e20          

siewnik tak naprawdę nadaje się na złom... Popatrzyłem ogólnie na maszyny tego gościa i widać że wyciągał je ze złomu w raichu... :/ Szkoda paliwa i czasu dobrze że nie daleko miałem ..