Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, jestem posiadaczem traktora MTZ 82

potrzebuje jakichś zdjęć górnego panelu tego gdzie znajdują sie nawiewy oraz przyciski, radio.. 

Gdyż u mnie nie ma tego wszystko jest zasłonięte materiałem, a nie chciałbym tak.

Radio jest zamontowane ale nie mam oryginalnej kieszeni, mam przyciski u  góry od wycieraczek, wentylatora i świateł roboczych, a nie mam tych nawiewów, chciałbym to wszystko zakupić ale nie mam zielonego pojęcia gdzie to dostane.

Podsyłam dodatkowo w załączniku z katalogu fotki.

Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam.

post-5663-0-43211200-1440618697_thumb.jpg

post-5663-0-61569800-1440618707_thumb.png

Posted

Kolego instalację zrób osobna do zasilania urządzeń w dachu bo ruski patent jest do bani. 

Wywal wszystkie idące tam kable i poprowadź zasilanie jednym grubym. W dachu dla odbiorników załóż skrzynkę bezpieczników i włączniki a urządzenia o dużym poborze jak np. halogeny podłącz przez przekaźniki.  Oryginalne przełączniki są trochę kiepskie lepiej założyć inne. 

Co do ogrzewania można są dwa rodzaje z wylotami blisko siebie jak masz na twoim rysunku lub wylotami w rogach kabiny. Kup gotową nagrzewnicę i zamontuj, nie sugeruj się instrukcją.