Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzieci to największa i najważniejsza inwestycja. Dzięki nim życie ma sens. Przed chwilą wróciłem z festynu robienia masła. Swoje stoisko wystawiały rodziny 3+. Wspaniale się bawili.

W parówkach z kurczaka jest 5% mięsa. Papieru nie dodają, ale idzie izolat sojowy z soi genetycznie modyfikowanej.

Wprawdzie skarmianie mączek jest zabronione ale i tak się nic nie marnuje bo my Polacy i kilka innych narodów zjadamy cały surowiec na mączkę. W parówkach z kury (z kur nieśnych wyniesionych na fermach z których kiedyś robiono mączki) jest 40% mięsa. O mięsie oddzielanym mechanicznie (MOM) pisał już Kolega Vademecum, a z tego też były mączki.

Rolnikom potrzeba wielu zmian strukturalnych w rolnictwie, ale potrzebny jest także klient którego będzie stać kupić zamiast MOM-u np. wołowinę.

Potraktuj moje wpisy jako radę człowieka którego czas minął.

Co do miniatury to cały czas o tym pisałem. Pozdrawiam!

Posted
Młodsza córka ma 5lat ,starsza 11. Nim się obejrzę, a już będę się witała z syndromem pustego gniazda... Choć to trudne charakterki, to najlepsze na świecie, twarde dziewczyny i za Niemca nie pójdą ;)
Posted

Masz córki więc Ciebie syndrom pustego gniazda nie dotyczy również dlatego że dobrze je wychowujesz. Nie mam córki więc mnie ten syndrom dotknął lata temu. W miastach takich większych powiatowych niektórzy chowają kury i sprzedają jajka. Kury są ras ogólnoużytkowych i po roku użytkowania są sprzedawane na rosół. Jest problem z pakowaniem jaj. Pisałem o tym. Pozdrawiam!

Posted
Kury są fajne. Ja mieszkam na zapadlej wsi 100km od rodzinnego Lublina. Myślałam, żeby handlować kurami mięsnymi tak po znajomych. Z jajkami trochę gorzej, trzeba by poszukać znajomych w Białej Podlaskiej, 30 km,albo siedzieć tam z jajkami na targu... A może jakieś kozy, owce... Łąki mam... I kuchnie na podwórku, tyle, że do remontu i oczywiście kilka ton parkietu z trawa z koszenia w spadku ;)
Posted

Taki Kukiz np. To jest co prawda oszołom, ale to jak na razie jedyna droga , żeby obalić te pociotki okrągłego stołu. Od czegoś trzeba zacząć. Jak zrzucimy POPIS ze sceny, nowe partie wyrosną jak grzyby po deszczu.

Kukiz nie jest zły i ma niegłupich ludzi wokół siebie. Problem tylko z niestabilnością jego posłów. Ale tam są wszyscy od lewa do prawa. To się nie sprawdzi.

Posted
Trzeba dać szansę mniejszym, nie tylko kukizowi, ale on z tych najmniejszych jest chyba największy. A mówię że "oszołom" m.in.dlatego właśnie, że niby antysystemowiec, a z drugiej strony brata się z wrogami :) i też nie w każdej kwestii się z nim zgodzę. Myślę, że stara scena prędzej czy później zrobi go na szaro. Ale to pierwszy krok do tego, żeby ludzie zobaczyli, że można żyć bez PO i PiSu. Ostatnio, od długiego ostatnio nie przyglądałam się co tam teraz u kukiza, więc nic nowego nie powiem... Gdyby on miał większe poparcie, może wtedy połączył by się z mniejszymi...
Posted
Na dzień dzisiejszy nie ma innego wyjścia za bardzo, jak skupiać wokół siebie "kogokolwiek" kto jest pod ręką i w między czasie też uczy się...
Posted
Generalnie to Kukiz ma w miarę poukładane w głowie, ale jak zyska większe poparcie, to stara klika tak łatwo się nie podda i zapewne będą podkładać mu świnie... Nie jest też łatwo odwrócić ten cały system, czasem nie da się postąpić tak jakby się chciało. Tak jak mówiłam, żeby to wszystko odwrócić to są lata wyrzeczeń dla Polaków. Niewiele osób to zaakceptuje, ani zrozumie...
Posted
Słowa "wróg" w tym kontekście użyłam żartobliwie, ale nie mów, że wroga nie ma... Jak nazwać kogoś kto sprzedał wszystkie rodzime zakłady produkcyjne, Polskie lasy, ziemie, Polską godność? Jak nazwać kogoś kto wprowadza antypolskie ustawy typu chociażby podatkowe dla zagranicznych inwestorów? Itp. Itd.... To ja już wolę żeby Kukiz raz się pomylił...
Posted
A wcale nie jest to pewne przecież, że się gdzieś wyłoży... Na pewno stara klika będzie starać... Tacy jak Kukiz często giną w niewyjaśnionych okolicznościach...
Posted

Trzeba dać szansę mniejszym, nie tylko kukizowi, ale on z tych najmniejszych jest chyba największy. A mówię że "oszołom" m.in.dlatego właśnie, że niby antysystemowiec, a z drugiej strony brata się z wrogami :) i też nie w każdej kwestii się z nim zgodzę. Myślę, że stara scena prędzej czy później zrobi go na szaro. Ale to pierwszy krok do tego, żeby ludzie zobaczyli, że można żyć bez PO i PiSu. Ostatnio, od długiego ostatnio nie przyglądałam się co tam teraz u kukiza, więc nic nowego nie powiem... Gdyby on miał większe poparcie, może wtedy połączył by się z mniejszymi...

Brata z wrogiem? E to normalna polityka jest...  :cool:

Posted

Słowa "wróg" w tym kontekście użyłam żartobliwie, ale nie mów, że wroga nie ma... Jak nazwać kogoś kto sprzedał wszystkie rodzime zakłady produkcyjne, Polskie lasy, ziemie, Polską godność? Jak nazwać kogoś kto wprowadza antypolskie ustawy typu chociażby podatkowe dla zagranicznych inwestorów? Itp. Itd.... To ja już wolę żeby Kukiz raz się pomylił...

Nie na spokojnie. W polityce gdy nie ma się większości, a chce się być istotna mniejszością zawiera się jakieś krótko trwałe sojusze i przymierza. To zależy jak bardzo idziesz na kompromis ze swoim przekonaniami i ideami.