tomecki696969 Posted September 3, 2015 Report Posted September 3, 2015 Witam chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat firmy Jungheinrich a dokładniej coś na temat tego widłaka http://olx.pl/oferta/wozek-widlowy-jungheinrich-1999r-1-6t-gaz-przesow-CID5-IDbfrE3.htmljak się sprawuje, on miałby przewieźć rocznie jakieś 400-500 skrzyniopalte, po podwórzu wyłożonym kostką i po betonie w chłodniach. bardzo prosiłbym o opinie Quote
lottomito Posted September 4, 2015 Report Posted September 4, 2015 Kolego 400-500 palet to każdy wózek bedzie dobry. Gdyby nie praca w chłodniach to mógłbyś Raka kupić za grosze i tą robotę zrobi Na wózki to pestka taka ilość. Jeżeli chodzi o tą markę wózków to pierwszy raz miałem z nimi do czynienia na kursie i jestem pozytywnie do nich nastawiony. Firma ta specjalizuje się w transporcie poziomym( Wszystko co z magazynem związane). Dobrze oglądnij hydraulikę czy nic nie kapie nie leje. Jak pali na zimnym i ciepłym silniku. Czy nie ma "mruczenia" hydrauliki przy podnoszeniu. Pasuje się rozejrzeć za serwisem tej firmy. Bo jednak żeby maszyna pracowała bezawaryjnie to trzeba jej zrobić przegląd co jakiś czas.Wyregulować gaz zmienić filtry itp Quote
tomecki696969 Posted September 6, 2015 Author Report Posted September 6, 2015 Miałem RAKA i niestety zaczęły się z nim problemy typu ropa przy rozgrzanym silniku jakimś cudem dostawała sie do zbiornika oleju... Już kupiłem ten wózek z ogłoszenia i jestem bardzo zadowolony hydraulika działa bardzo dobrze bez gazu 2 pełne skrzynie podnosi tak jak RAK z gazem do dechy silnik czysty zero śladów jakiegokolwiek przecieku tylko stacyjka jest chyba popsuta bo jak się odpala to obróci troszkę i przerywa. I nie wiem również jaki akumlator powinien być założony bo ten co mam jest wadliwy... rozładowuje go... Quote
Robert ;-) Posted September 6, 2015 Report Posted September 6, 2015 Ja bym stawiał na to że coś jest nie tak z instalacją w wózku ze rozładowuje akumulator, albo wizyta elektryka albo wyłącznik masy za 30zl. Quote
tomecki696969 Posted September 7, 2015 Author Report Posted September 7, 2015 Sprawdzałem akumulator i tak jakby dwie cele w ogóle się nie ładowały... czyli to wina akumulatora :/ a to że stacyjka jest popsuta jest niestety pewne bo jak wezmę i docisnę kluczyk to pali od strzała wyłącznik masy mam zamontowany i chociaż odłączę masę to tez rozładowuje Quote
lottomito Posted September 8, 2015 Report Posted September 8, 2015 Po czym stwierdziłeś że dwie cele się nie ładują? Jeżeli mimo wyłaczonej masy dalej się akumulator rozładowuje to ma zwarcie na celach. Quote
Vademecum Posted September 8, 2015 Report Posted September 8, 2015 można z czego innego wżucić akumulator na dzień dwa i jak będzie ok, to wszystko się wyjaśni Quote
tomecki696969 Posted September 8, 2015 Author Report Posted September 8, 2015 Zrobiłem tak jak mówił kolega Vademecum i jak naradzie akumulator jest jeszcze w pełni naładowany :-) Quote
userere Posted October 15, 2015 Report Posted October 15, 2015 Ogólnie te wózki są całkiem niezłe, ale upewnij się co do stanu technicznego bo możesz mieć potem mega problemy. Przeanalizuj czy naprawa wózka nie wyniesie Cię więcej niz jest on tego wart w ogóle. Może lepiej zainwestować w nowy w ogóle? Części trochę kosztują, a z tych mogę CI polecić opony Prestige Tyres, które jednak nie są drogie a mają bardzo dobrą jakość Quote
Vademecum Posted October 15, 2015 Report Posted October 15, 2015 Use coś tam. Podziwiam twoje rozumienie tekstu . Oby tak dalej. Tylko nie śmieć prosze.... Quote
tomecki696969 Posted October 15, 2015 Author Report Posted October 15, 2015 Jak na razie nie mam żadnych zastrzeżeń co to niego działa bardzo dobrze ale zobaczymy jak będzie działał gdy będzie cały dzień w ruchu Quote
Recommended Posts