Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy mogę dostać dotacje i w jakiej wysokości maksymalnie. (Gospodarstwo jest na mojego tata). Mamy koło 5 ha pola i 2 ha lasu, ursusa c330m i trochę sprzętu do niego ;) U nas na wiosce w pobliżu nie ma zbytnio kombajnów zbożowych i chcieliśmy dostać dotacje na kombajn (nie musi być nowy, wystarczy nawet bizon) i robić usługi nim. Gdzie udać się żeby napisać dotacje i ile możemy dostać na kombajn? :) Z góry wielkie dzięki ;)

Posted

Mało prawdopodobne żebyś coś takiego otrzymał przy tym areale. Jeżeli chcesz swiadczyć usługi to może z urzędu pracy i funduszu rozwoju przedsiębiorczości, Bo nie sądze żebyś się załapał na jakiś program w ramach PROW. Doradca w gminie na pewno bedzie wiedział lepiej niż my tutaj.

Jak już bedziesz gadał z kimkolwiek na ten temat to o słowie BIZON zapomnij. Nikt Ci "rupiecia" (w mniemaniu urzędników nie bedzie finansował, moje zdanie jest inne ) nie bedzie finansował.

Posted

To już itak o d... rozbić bo to co zarobisz tym kombajnem weźmie zus.....

Zkołuj z 20 tysi i kup coś ..... Pamiętaj by zarobić sprzętem cza być mechanikiem - cudotwórcą - wynalazcą a jeszcze lepiej jasnowidzem....

• 1 month later...
Posted

Leasing to bardzo dobra opcja ale faktycznie może mieć to swoje koszta. Niby oprocentowanie jest niskie ale banki często pobierają dodatkowe opłaty.  Mnie na przykład zaskoczył koszt rejestracji ciągnika bo był znacznie wyższy od tego jakbym miał zarejestrować ciągnik samodzielnie.