Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Chcę kupić ciągnik o mocy minimum 115KM ,max. 125KM, w cenie około 200-250 tysięcy .Ma być to ciągnik do prac cięższych i obsługi tura.

Zastanawiałem się nad takimi markami jak :

- NEW HOLLAND

- LAMBORGHINI

- CASE

- STEYR

- LANDINI

- McCORMICK

Co wybrać i dlaczego?

Posted
Na początkuto ja bym się zapytała dlaczego takie właśnie ciągniki bierzesz pod uwagę, czemu akurat taki zestaw? Ja osobiście wyrzucił bym napewno Landini i Lamborgini. Polecił bym New Hollanda T6000 lub jakiegoś z seri t6xxx.
Posted
Na początkuto ja bym się zapytała dlaczego takie właśnie ciągniki bierzesz pod uwagę, czemu akurat taki zestaw? Ja osobiście wyrzucił bym napewno Landini i Lamborgini. Polecił bym New Hollanda T6000 lub jakiegoś z seri t6xxx.
Posted

Zastanawiałem się dlatego nad tymi ciągnikami ,gdyż słyszałem dużo pozytywów na ich temat od sąsiadów lub znajomych. Przede wszystkim o ciągnikach : NEW HOLLAND, LAMBORGHINI ,CASE a w McCORMICKu brałem pod uwagę prostotę obsługi. Wracając do NH , bardzo możliwe że go kupię ,jeżeli już to na pewno w serii T6xxx. Pytanie to powstało przede wszystkim

czy kupić New Hollanda czy Lamborghini.Nie wykluczałem również innych marek lecz te dwie najbardziej mnie interesowały.

Dzięki za odpowiedź.

Posted
Własnie jak chcesz do ciężkich robót, to u nas jeden sąsiad ma lamborgini i mówi, że to fajny ładny łatwy w obsłudze ciągnik tylko nie do duzych obciążeń, przyciągnąć pociągnąć ale nie do ciężkiej orki. Nie wiem co Ty chcesz turem robić ale jak jakieś ciężkie rzeczy to też może by się warto zastawnoić.
Posted
Własnie jak chcesz do ciężkich robót, to u nas jeden sąsiad ma lamborgini i mówi, że to fajny ładny łatwy w obsłudze ciągnik tylko nie do duzych obciążeń, przyciągnąć pociągnąć ale nie do ciężkiej orki. Nie wiem co Ty chcesz turem robić ale jak jakieś ciężkie rzeczy to też może by się warto zastawnoić.
Posted
Potrzebuję tura przede wszystkim do załadunku bel ,gdyż mój obecny ciągnik z turem zaczyna się sypać ze starości i raczej kupię New Hollanda. Choć zamierzam go kupić około wczesnej wiosny ,chcę już coś wybrać by być pewnym swojego wyboru i mieć ciągnik gotowy do odbioru ,gdy przyjdzie ta pora. Jeszcze raz wielkie Dzięki.
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
jesli mialbym na traktor tyle pieniedzy co kolega to napewno bym mtz nie kupowal. opinie o tym traktorze sa różne ale wiekszosci co slyszalem to nie sa z nich zadowoleni uzytkownicy a new hollandy jak najbardziej :) ale kazdy ma taki na jakiego go stac wiec zycze owocnych zakupow :)
  • 2 weeks later...