tomaszki1994 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 WitamChcę kupić ciągnik o mocy minimum 115KM ,max. 125KM, w cenie około 200-250 tysięcy .Ma być to ciągnik do prac cięższych i obsługi tura. Zastanawiałem się nad takimi markami jak :- NEW HOLLAND - LAMBORGHINI- CASE- STEYR- LANDINI- McCORMICKCo wybrać i dlaczego? Quote
Kowalik Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Na początkuto ja bym się zapytała dlaczego takie właśnie ciągniki bierzesz pod uwagę, czemu akurat taki zestaw? Ja osobiście wyrzucił bym napewno Landini i Lamborgini. Polecił bym New Hollanda T6000 lub jakiegoś z seri t6xxx. Quote
Kowalik Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Na początkuto ja bym się zapytała dlaczego takie właśnie ciągniki bierzesz pod uwagę, czemu akurat taki zestaw? Ja osobiście wyrzucił bym napewno Landini i Lamborgini. Polecił bym New Hollanda T6000 lub jakiegoś z seri t6xxx. Quote
tomaszki1994 Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Zastanawiałem się dlatego nad tymi ciągnikami ,gdyż słyszałem dużo pozytywów na ich temat od sąsiadów lub znajomych. Przede wszystkim o ciągnikach : NEW HOLLAND, LAMBORGHINI ,CASE a w McCORMICKu brałem pod uwagę prostotę obsługi. Wracając do NH , bardzo możliwe że go kupię ,jeżeli już to na pewno w serii T6xxx. Pytanie to powstało przede wszystkim czy kupić New Hollanda czy Lamborghini.Nie wykluczałem również innych marek lecz te dwie najbardziej mnie interesowały.Dzięki za odpowiedź. Quote
Kowalik Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Własnie jak chcesz do ciężkich robót, to u nas jeden sąsiad ma lamborgini i mówi, że to fajny ładny łatwy w obsłudze ciągnik tylko nie do duzych obciążeń, przyciągnąć pociągnąć ale nie do ciężkiej orki. Nie wiem co Ty chcesz turem robić ale jak jakieś ciężkie rzeczy to też może by się warto zastawnoić. Quote
Kowalik Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Własnie jak chcesz do ciężkich robót, to u nas jeden sąsiad ma lamborgini i mówi, że to fajny ładny łatwy w obsłudze ciągnik tylko nie do duzych obciążeń, przyciągnąć pociągnąć ale nie do ciężkiej orki. Nie wiem co Ty chcesz turem robić ale jak jakieś ciężkie rzeczy to też może by się warto zastawnoić. Quote
tomaszki1994 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Potrzebuję tura przede wszystkim do załadunku bel ,gdyż mój obecny ciągnik z turem zaczyna się sypać ze starości i raczej kupię New Hollanda. Choć zamierzam go kupić około wczesnej wiosny ,chcę już coś wybrać by być pewnym swojego wyboru i mieć ciągnik gotowy do odbioru ,gdy przyjdzie ta pora. Jeszcze raz wielkie Dzięki. Quote
Mati90 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Kup sobie MTZ 1221 130KM. Wlejesz do niego co chcesz i kosztuje około 130 tys. Koszty ewentualnych napraw są znikome Quote
kris_19 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 jesli mialbym na traktor tyle pieniedzy co kolega to napewno bym mtz nie kupowal. opinie o tym traktorze sa różne ale wiekszosci co slyszalem to nie sa z nich zadowoleni uzytkownicy a new hollandy jak najbardziej ale kazdy ma taki na jakiego go stac wiec zycze owocnych zakupow Quote
tomaszki1994 Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 mam starego MTZ-ta i w miarę dobrze się sprawuje. Ale kupuję ciągnik na dofinansowanie więc chcę coś lepszego. Dlatego na przyszłą wiosnę zamówiłem New Hollanda T6030 Delta Quote
Recommended Posts