Robert ;-) Posted September 28, 2015 Report Posted September 28, 2015 Witam, przy jakiej ilości robionych bel kiszonki w gospodarstwie, jest opłacalny zakup owijarki(takiej tańszej około 5tys) a przy jakiej liczbie beli najmowanie sąsiada Quote
adam1208 Posted September 28, 2015 Report Posted September 28, 2015 Robert a ile owijasz bel rocznie i ile płacisz za owijanie ? Quote
Robert ;-) Posted September 28, 2015 Author Report Posted September 28, 2015 Właśnie że jeszcze ani jednej nigdy nie zrobiłem? I nie płaciłem. ale na przyszły rok planuje zrobić około 40 sztuk,żyta i trawy, a w tym roku jak skosze to co mam, czyli niewielką ilość trawy zbeluje i sąsiad mi owinie ile weźmie nie wiem ale i tak musze zapłacić, Quote
adam1208 Posted September 28, 2015 Report Posted September 28, 2015 Nie mam pojęcia ile biorą za owijanie bo nie owijam, musisz przekalkulować sobie wszystko No i przydałby się drugi ciągnik do owijarki. Quote
Recommended Posts