prometeusz Posted October 9, 2015 Report Posted October 9, 2015 Moja jałóweczkę ciągle wzdyma, za każdym razem po jedzeniu. Weterynarz stwierdził fermentację gnilna spowodowana brakiem flory bakteryjnej. Moje pytanie czy można tą florę w jakiś sposób "dostarczyć" cielakowi? Quote
lottomito Posted October 9, 2015 Report Posted October 9, 2015 Diagnozę wet postawił a czym wyleczyć już nie powiedział.? Quote
prometeusz Posted October 9, 2015 Author Report Posted October 9, 2015 Powiedział. Kazał od jakiejś dorosłej krowy podczas jedzenia wybrać jej z pyska to przeżute jedzenie, zalać ciepłą wodą, odcedzić wywar i podać go jałóweczce ze 3-4 razy ale ciekawi mnie czy jest inny sposób na dostarczenie flory bakteryjnej? Quote
VoYtek8 Posted October 11, 2015 Report Posted October 11, 2015 Skoro weterynarz tak zalecił to zrób tak. Uważaj tylko na to żeby krowa która przeżuje ten pokarm była zdrowa i nie była na żadnych antybiotykach!Swojej jałówce podawaj również sporo wody. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts