paf73 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Hey.Mam zamiar kupić MF 394. Co o nim sądzicie. Ma podnośnik EHR.Czy nadaje się do eksploatacji w normalnym gospodarstwie pomimo, iż jest typowym ogrodnikiem. Dzięki i pozdrawiam. Quote
Kowalik Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Moim zdaniem spokojnie dasz rade obrobić, zresztą do niedawana obrabialiśmy 12ha ciężkiej roli III klasa trzydziestką. Ten Ferguson ma dorbry napęd i wystarczającą moc. Ale napisz ile masz hektarów i jaka klasa. Quote
paf73 Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 Moim zdaniem spokojnie dasz rade obrobić' date=' zresztą do niedawana obrabialiśmy 12ha ciężkiej roli III klasa trzydziestką. Ten Ferguson ma dorbry napęd i wystarczającą moc. Ale napisz ile masz hektarów i jaka klasa.[/quote'] Mam 10ha i większość II ( III ) klasa. 60-ką w 2-ch skibach ledwo idzie. Jestem uszarpany.Znasz ten ciągnik ?Pozdrawiam. Quote
Kowalik Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Tak naprawde nie znam tego ciagnika, raz tylko go ogladałem. Ale ostatecznie kupiliśmy zetora. Zrezygnowaliśmy z tego modelu bo małe gabaryty nie bardzo nam odpowiadały, a cena jak za duzy ciągnik. Moim zdaniem może się okazać że jest zbyt lekki, lepiej iśc w normalny. Zresztą czy ty piszes o tym pełnogabarytowym czy tej mnieszej wersji ogrodniczej na mnieszych kołach? Quote
Kowalik Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Tak naprawde nie znam tego ciagnika, raz tylko go ogladałem. Ale ostatecznie kupiliśmy zetora. Zrezygnowaliśmy z tego modelu bo małe gabaryty nie bardzo nam odpowiadały, a cena jak za duzy ciągnik. Moim zdaniem może się okazać że jest zbyt lekki, lepiej iśc w normalny. Zresztą czy ty piszes o tym pełnogabarytowym czy tej mnieszej wersji ogrodniczej na mnieszych kołach? Quote
paf73 Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Tak naprawde nie znam tego ciagnika' date=' raz tylko go ogladałem. Ale ostatecznie kupiliśmy zetora. Zrezygnowaliśmy z tego modelu bo małe gabaryty nie bardzo nam odpowiadały, a cena jak za duzy ciągnik. Moim zdaniem może się okazać że jest zbyt lekki, lepiej iśc w normalny. Zresztą czy ty piszes o tym pełnogabarytowym czy tej mnieszej wersji ogrodniczej na mnieszych kołach?[/quote'] W symbolu ma 394 F czy coś takiego. Jest to taki ogrodniczy ale wielkością to jak c-360 z napędem 4x4. Może być trochę węższy.Pozdrawiam. Quote
Kowalik Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Nie chcę oceniać bo nie znam do końca ciagnika ale napisze dlaczego ja się wycofałem z zakupu. - dość niestandardowa konstrukcja - mniejszy znaczy że niektóre cześci będą się różnić i potem moze być problem z ich dostaniem. Quote
Kowalik Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Nie chcę oceniać bo nie znam do końca ciagnika ale napisze dlaczego ja się wycofałem z zakupu. - dość niestandardowa konstrukcja - mniejszy znaczy że niektóre cześci będą się różnić i potem moze być problem z ich dostaniem. Quote
Recommended Posts