Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hey.

Mam zamiar kupić MF 394. Co o nim sądzicie. Ma podnośnik EHR.

Czy nadaje się do eksploatacji w normalnym gospodarstwie pomimo, iż jest typowym ogrodnikiem. Dzięki i pozdrawiam.

Posted
Moim zdaniem spokojnie dasz rade obrobić, zresztą do niedawana obrabialiśmy 12ha ciężkiej roli III klasa trzydziestką. Ten Ferguson ma dorbry napęd i wystarczającą moc. Ale napisz ile masz hektarów i jaka klasa.
Posted

Moim zdaniem spokojnie dasz rade obrobić' date=' zresztą do niedawana obrabialiśmy 12ha ciężkiej roli III klasa trzydziestką. Ten Ferguson ma dorbry napęd i wystarczającą moc. Ale napisz ile masz hektarów i jaka klasa.

[/quote']

Mam 10ha i większość II ( III ) klasa. 60-ką w 2-ch skibach ledwo idzie. Jestem uszarpany.

Znasz ten ciągnik ?

Pozdrawiam.

Posted

Tak naprawde nie znam tego ciagnika, raz tylko go ogladałem. Ale ostatecznie kupiliśmy zetora. Zrezygnowaliśmy z tego modelu bo małe gabaryty nie bardzo nam odpowiadały, a cena jak za duzy ciągnik. Moim zdaniem może się okazać że jest zbyt lekki, lepiej iśc w normalny.

Zresztą czy ty piszes o tym pełnogabarytowym czy tej mnieszej wersji ogrodniczej na mnieszych kołach?

Posted

Tak naprawde nie znam tego ciagnika, raz tylko go ogladałem. Ale ostatecznie kupiliśmy zetora. Zrezygnowaliśmy z tego modelu bo małe gabaryty nie bardzo nam odpowiadały, a cena jak za duzy ciągnik. Moim zdaniem może się okazać że jest zbyt lekki, lepiej iśc w normalny.

Zresztą czy ty piszes o tym pełnogabarytowym czy tej mnieszej wersji ogrodniczej na mnieszych kołach?

Posted

Tak naprawde nie znam tego ciagnika' date=' raz tylko go ogladałem. Ale ostatecznie kupiliśmy zetora. Zrezygnowaliśmy z tego modelu bo małe gabaryty nie bardzo nam odpowiadały, a cena jak za duzy ciągnik. Moim zdaniem może się okazać że jest zbyt lekki, lepiej iśc w normalny.

[/quote']

W symbolu ma 394 F czy coś takiego. Jest to taki ogrodniczy ale wielkością to jak c-360 z napędem 4x4. Może być trochę węższy.

Pozdrawiam.

Posted

Nie chcę oceniać bo nie znam do końca ciagnika ale napisze dlaczego ja się wycofałem z zakupu.

- dość niestandardowa konstrukcja - mniejszy znaczy że niektóre cześci będą się różnić i potem moze być problem z ich dostaniem.

Posted

Nie chcę oceniać bo nie znam do końca ciagnika ale napisze dlaczego ja się wycofałem z zakupu.

- dość niestandardowa konstrukcja - mniejszy znaczy że niektóre cześci będą się różnić i potem moze być problem z ich dostaniem.