Karabus Posted October 11, 2015 Report Posted October 11, 2015 Mam w 40stce filtr oleju z wkładami z takich kółek z siateczki.Czy mozna w to miejsce włozyć jakiś wkład papierowy czy coś innego jednorazowego?Szorowanie tych sitek jest upierdliwe ;-(. Quote
izydor6280 Posted October 11, 2015 Report Posted October 11, 2015 można założyć adapter i filtr jak w 360, tylko trzeba zmniejszyć ciśnienie na zaworze przy pompie, z tego co pamiętam Quote
cron_x Posted October 11, 2015 Report Posted October 11, 2015 To przerob filtr na taki jak ma 60 i bedziesz wymienial jak w samochodzie. Quote
Karabus Posted October 11, 2015 Author Report Posted October 11, 2015 Czyli ściąganie miski ?To chyba mi się nie chce. Zostanę przy starych ;-). A skuteczność takiego filtra w stosunku do takiego od 360 jest lepsza czy gorsza? Quote
massay1 Posted October 11, 2015 Report Posted October 11, 2015 Adapter możesz założyć a ciśnienia na zaworze przy pompie nie zmniejszysz bo go tam nie ma. Jest w korpusie filtrów oleju starego typu. Adapter ma zwykły puszkowy. Skutecznością się nie przejmuj takie są w każdym współczesnym silniku i role spełniają.http://allegro.pl/korpus-filtru-oleju-ursus-c-4011-i5340314174.htmlDo tego przykręcasz podstawę filtra z 60-ki. Trzeba się tylko dowiedzieć czy przystawka ma zawór przelewowy. Jeśli nie to trzeba go założyć przy pompie oleju. Quote
Karabus Posted October 12, 2015 Author Report Posted October 12, 2015 A jeszcze jedno pytanko:Te wkłady metalowe w moich filtrach sa prawie wszystkie oznaczone "2".Czyli są to wkłady dokładnego filtrowania , tak?Czy to nie zmiejsza niepotrzebnie przepływu i ciśnienia oleju? Co prawda ciśnienie jest u mnie w normie ale skoro mozna by poprawić to moze wymienić wkłady? Quote
henryk Posted October 12, 2015 Report Posted October 12, 2015 Czyli ściąganie miski ?To chyba mi się nie chce. Zostanę przy starych ;-). A skuteczność takiego filtra w stosunku do takiego od 360 jest lepsza czy gorsza?jakie ściąganie miski,filtr olejowy nie jest przykręcony do miski tylko do bloku-pozdrawiam Quote
massay1 Posted October 12, 2015 Report Posted October 12, 2015 tak oczywiście ale jest ale. 4011 ma zawór przelewowy w filtrze a 60-ka koło pompy. Jeśli przystawka nie posiada zaworu to przeróbka wiąże się z zdjęciem miski oleju. henryk 1 Quote
Karabus Posted October 13, 2015 Author Report Posted October 13, 2015 Byłem w Agromexie oglądałem taką przystawkę. Nie ma zaworu. Czyli bez zdjęcia miski sie nie obejdzie. Quote
Recommended Posts