Jump to content

Recommended Posts

Posted

Powodów może być wiele .Kuku mogła być za sucha ,zbyt słabo rozdrobniona i przede wszystkim słabo ubita ,a jeszcze gorzej ,jak miała dostęp powietrza .U sąsiada w zeszłym roku psuła się kuku na bokach ,gdzie ziemi nie było .Grzała się i pleśniała .

Posted

w tym roku mogła być za mało rozwinieta kolba z powodu suszy . Nie wiem jak tam u mnie będzie rozdrobniona była dobrze ubita tez dobrze . W tym roku i  tak jej mało i jeszcze się psuje 

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Mogła być faktycznie słabo ubita albo też ktoś ją za bardzo odkrył przy wybieraniu. Teraz ta warstwa pleśni jest do wyrzucenia, nic już się nie zrobi. Pamiętaj następnym razem o odpowiednim zachowaniu zasad - dobre ubicie, stopniowe w miarę potrzeb odkrywanie pryzmy i zachowanie porządku w silosie podczas wybierania kiszonki.

Posted
jak jest dobra pasza to poco dawać cokolwiek wyłapującego mykotoksyny ? z innej strony słyszałem , - daje spleśniałą pasze i coś przeciwko mykotoksyną i jest dobrze. Ludziska nie dajmy się zwariować !!!!!!
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...