nowy Posted October 17, 2015 Report Posted October 17, 2015 Witam.Posiadam od niedawna gęśi tuluskie parę chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was posiada taką rasę gęsi i coś mi powie więcej o tych ptakach,w internecie jest mało informacji na temat tych ptaków,a chciałbym się dowiedzieć coś więcej o nich.Nie ukrywam ze chciałbym się doczekać potomstwa po nich na wiosnę☺ Quote
wiejskieżycie Posted October 17, 2015 Report Posted October 17, 2015 Witam. Koniecznie poproszę o jakieś zdjęcia? Napisz w jakim są wieku i ile za nie zapłaciłeś. Mało o nich informacji w sieci, ale nie są to gęsi jakoś trudno w Polsce osiągalne. Tylko kosztują nie mało. O ile sobie przypominam z rozrodem może być problem, z uwagi na wagę ptaków, ale poza tym gęś jak gęś. Quote
wiejskieżycie Posted October 17, 2015 Report Posted October 17, 2015 Czy to te młodziutkie osobniki z fotografii z indykami? Masz pewność, że to Tuluskie? Kupowałeś ze sprawdzonego źródła? Quote
nowy Posted October 17, 2015 Author Report Posted October 17, 2015 Postaram się później zrobić jeszcze kilka aktualnych fot i wrzucę,mówisz ze nie problem znaleźć takie gęsi z tego co szukałem to znalazłem tylko 3 oferty od kilku miesięcy wiedz naprawdę ciężko znaleźć i kupić ładnego ptaka.. Quote
Robert ;-) Posted October 17, 2015 Report Posted October 17, 2015 Nowy twoje gęsi są super, normalnie giganty;-) Cena nie jest mała ponad 250 to najtańsze znalazłem, ale fotki chętnie obejrzymy;-) w ogóle kaczki czy gęsi w wersji max albo xxxl są fajne i warto było by je mieć na swoim podwórku. Quote
nowy Posted October 17, 2015 Author Report Posted October 17, 2015 dzisiaj nie udało mi sie znaleźć czasu,ale jutro dodam.Moje gęsi pochodzą z Niemiec i kosztują 500 za sztuke jutro zrobie zdjęcie gęsi która ma 4,5 miesiąca zobaczycie jaka wielka i okazała:)co do ceny można kupić taniej,ale to nie ta sama jakoś gęsi.. Quote
nowy Posted October 18, 2015 Author Report Posted October 18, 2015 Dwa zdjęcia które dodałem przedstawiają 3 misieczne gęsi landes i 4.5 miś gąske tuluska.Prawie nie ma różnicy Quote
wiejskieżycie Posted October 18, 2015 Report Posted October 18, 2015 Bardzo ładne gąski. Napisałem, że nie trudno o nie w kraju, bo kilkakrotnie widziałem ogłoszenia z nimi w roli głównej. Tylko teraz nie napiszę już na których dokładnie portalach. Poza tym, są w Polsce firmy, choć nie firmy to nie właściwe określenie, osoby, pasjonaci, którzy hodują mnóstwo różnych ptaków i są w stanie bez problemu sprowadzić na zamówienie te czy inne gęsi. Wybór uzależniony tylko od zawartości portfela. Kiedyś szukałem namiarów na hodowców gęsi Chołmogorskich i na kogoś podobnego ogłoszenie natrafiłem. Firma zarejestrowana, wystawia faktury, pełen profesjonalizm. I nie dziwię się, bo 500 zł za sztukę, to nie mało. Szczerze mówiąc, te konkretnie gęsi są ładne, ale mnie jednak nie urzekają aż na tyle, bym chciał je mieć. Może kiedyś, ale trzeba mierzyć siły na zamiary. Ważyłeś może swoje? Masz 2 letnie, więc chyba na wiosnę będziesz miał młode? Quote
nowy Posted October 18, 2015 Author Report Posted October 18, 2015 Dodałem dzisiaj zdjęcie 4.5 miesięcznej gęsi tam widać różnicę pomiędzy 3 miesięcznymi landesami a tuluska.Mnie oczarowaly swoim urokiem,a zdjęcia nie ukazują tego co można zobaczyć na żywo☺Nie ważyłem ale wiem ze nie wskazane jest zapasanie tych gęsi bo kiepsko odkłada się to na potomstwo.moja gąska ma niemiecką obrączkę i pochodzenie.W obecnych czasach wszystko można kupić i wszystko ma swoją cenę,jaka jakoś taka też cena. Quote
wiejskieżycie Posted October 18, 2015 Report Posted October 18, 2015 Masz już jakieś plany co do przyszłości młodych z Twojej hodowli? Pytam z ciekawości, bo zastanawiam się jak będzie ze zbytem jeśli będziesz chciał podobne kwoty do tych które sam za nie płaciłeś. U mnie na przykład nie ma problemu ze zbytem tuszek gęsi białych (później przez sposób karmienia) określanych owsianymi, ale za te ludzie są w stanie zapłacić maksymalnie 120-130 zł za oskubaną tuszkę. Quote
nowy Posted October 18, 2015 Author Report Posted October 18, 2015 Gościu od którego kupiłem miał 10 sztuk wszystko zamówione które wcześnie przywiózł z Niemiec i wszystko sprzedał,ale z tego co mówił ludzie patrzą na jakoś jeżeli ptaki są wysokiej jakości zapłacą 500 zł w innych przypadkach są albo tańsze albo nie ma na nie popytu..ja zamierzam rozmnażać no i chować☺Zobaczymy co z tego będzie do tego nie dawno zakupiłem landesy które też będę trzymał. Quote
nowy Posted October 19, 2015 Author Report Posted October 19, 2015 Jak jest ktoś zainteresowany to mogę dać namiary na gościa który na zamówienie sprowadza ptaki z Niemiec,sam zamierzam jeszcze kupić od niego jedną sztukę.. Quote
Recommended Posts