Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kontrola temperatury w silosie/binie

silos temperatura bin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 dawidjachim

dawidjachim

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 17 październik 2015 - 13:24

Witam,

jeśli byłby ktoś zainteresowany tanim rozwiązaniem z grzaniem się zboża w silosie to wykonuje termometr czteropunktowy jeśli ktoś ma pytania to zapraszam.

• 0

#2 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 17 październik 2015 - 13:45

Termometr jeszcze nie rozwiązuje problemu o którym piszesz.....
  • 0

#3 dawidjachim

dawidjachim

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 17 październik 2015 - 14:12

Nie rozwiązuje problemu grzania się zboża masz rację, ale rozwiązuje problem nieświadomości temperatury jakie panują w danym czasie w silosie, a jak znamy temperaturę to możemy działać (dmuchać) Wtedy oszczędzamy na kasie bo jeśli dmuchamy na czuja a jest to nie potrzebne to pieniądze za prąd idą w błoto.

• 0

#4 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 17 październik 2015 - 15:11

Wielu tu ma problem z czytaniem i pisaniem z logiką. Jeśli Twoje usługi są jak ten pierwszy wpis to ja dziękuje uprzejmie.
  • 3

#5 dawidjachim

dawidjachim

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 18 październik 2015 - 10:16

Wielu tu ma problem z czytaniem i pisaniem z logiką. Jeśli Twoje usługi są jak ten pierwszy wpis to ja dziękuje uprzejmie.

Ależ ty mądry, zgadza się może źle to ująłem ale ty jako stary wyjadacz na forum powinieneś pomóc nowemu, ale nie lepiej zgnoić. Ah ta mentalność ludzka.

• 0

#6 shogun80

shogun80

Bywalec

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 199 postów

Napisano 18 październik 2015 - 10:54

Nie denerwuj sie kolego! To forum jest faktycznie do pomocy i tak w wielu przypadkach jest. Ja jestem tu od niedawna a pomocy uzyskalem od groma. Vade ma racje zanim napiszemy cos to zastanowimy sie a potem post. Im prostsze zdania tym lepiej dla wszystkich. Potrzebujesz cos sprzedac do napisz ze robisz to i dawaj na forum , zauwaz ze na tym forum wiekszosc pisze jak oni to robia i to jest faktyczna pomoc , mozna przelozyc na swoja prace, Twoj post z poczatku naprawde byl niezrozumialy ale sprostowales i jest ok. Na przyszlosc wiecej pokory a nie nerwu. Pozdrawiam
  • 1

#7 dawidjachim

dawidjachim

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 18 październik 2015 - 11:33

Ja się nie denerwuje, dołączyłem do forum aby właśnie pomóc innym, bo oryginalne rozwiązania kosztują krocie przy tym co ja zastosowałem i chcę się podzielić z innymi tą wiedzą.

• 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: silos, temperatura, bin

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych