Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory parlamentarne 2015

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
48 odpowiedzi w tym temacie

#41 VoYtek8

VoYtek8

V.I.P

• Użytkownik
  • 2648 postów

Napisano 27 październik 2015 - 20:10

Prosze nie narzekac! Ustroj mamy jaki mamy moze teraz cos drgnie w tym kierunku!!!! Historia pisze sie na naszych oczach bo wychodzi na to ze partia rzadzaca bedzie miala bezwzgledna wiekszosc! Geby z po nakradly duzo niech maja inni ;-)

To że taka historia pisze się dziś i to w dodatku z winy samych Polaków to żaden powód do radości, ani dumy.

Mieliśmy już prezydenta wywodzącego się z partii rządzącej i nigdy to się dobrze nie kończyło, chyba każdy przyzna mi racje. W innych przypadkach byli koalicjanci (zawsze siedzieli cicho), ale przynajmniej byli! A teraz nasz ustrój polityczny zahacza o monarchię elekcyjną, Pan Kaczyński będzie sprawował szczytny urząd PPP (prezydent-premier-prezes), a jako że jego ludzie mają większość w sejmie, senacie + pomiędzy nim, a Dudą jest większa spójność poglądów i wizji Polski, niż była pomiędzy Nim samym, a jego Świętej Pamięci Bratem, więc los Polski i Polaków zależny jest od jednego człowieka.

I co w tym dobrego?

Rosyjskiego nie ma co się uczyć, więc przypominanie cyrylicy będzie obecnie zbędne. Nasza polityka zagraniczna z Rosją i tak leży i.... A na poprawę perspektyw nie widać. Oczywiście Rosja nas nie zaatakuje (gdyby to zrobiła to przy naszych siłach wojskowych zmiotłaby Polskę kichnięciem), ponieważ wschodnia granica Polski jest granicą NATO. Wydaje mi się że Putin III wojny światowej wywoływał nie będzie i nie będzie wchodził w te tereny. Z resztą... Nie mamy ropy, nie mamy gazu, nie mamy pieniędzy, a linia frontu przebiega tam gdzie są pieniądze, więc wydaje mi się że jeśli wojska Rosyjskie będą gdziekolwiek działać to w Syrii.

Najbardziej boję się tego że zaczął się znowu jakieś sensacje wokół katastrofy lotniczej w Smoleńsku co oziębi jeszcze bardziej nasze kontakty ze wschodnim sąsiadem. 

A embargo na produkty rolne nadal jest nałożone, kto na tym traci wiedzą najlepiej użytkownicy tego forum... Czarnej porzeczki nie było gdzie sprzedać i w sporej części została na krzakach, hodowle wieprzowiny kolejno padają lub zostają zawieszane, a resztę w tym roku uratowała susza. Były słabe plony, więc jeszcze jest jak upchnąć towar, nawet jabłka są w przyzwoitej cenie, nie to co rok temu, gdy plony były w miarę normalne Więc o tym warto by było porozmawiać z Rosją, po sytuacji na Ukrainie zostały praktycznie wspomienia, a Europejscy rolnicy nadal na tym tracą... Z tego wynika że rosyjski nie przyda się nam nawet żeby pohandlować ze wschodem :D

Co do pisu i Rosji to za rządów tej właśnie partii ówczesny minister gospodarki Pan Jasiński podpisał z Rosyjskimi dostawcami bardzo niekorzystną umowę gazową dla Polski. Co ciekawe ta historia się na tym niestety nie skończyła...

Cóż oficjalne wyniki wyborów zostały podane, złudzenia się skończyły.

Sam Stonoga który ujawnił aferę podsłuchową teraz uznał że nie warto było tego robić, ponieważ to odebrało głosy PO i najpewniej dało je pisowi, co z kolei dało mu władzę bezwzględną.

pis złożył fajne obietnice, a jak to powiedział kiedyś Pan Kurski: "głupi naród to kupi", no i kupił. Tylko oby oni jednak tych obietnic nie spełniali, bo Polska zostanie zniszczona. Miło się słucha i wierzy ludziom którzy chcą rozdawać pieniądze biednym, zabierać bogatym i tworzyć krainę cudów z Polski, szkoda że jest to zupełnie oderwane od szarej rzeczywistości.

Cofną wiek emerytalny do stanu poprzedniego... :D Ciekawe kto weźmie odpowiedzialność za to że ZUS niedługo upadnie i nie będzie pieniędzy na wypłacanie emerytur, a i tak ZUS już robi "pożyczki" z budżetu państwa? Z resztą te emerytury już są śmiesznie niskie, a będą niższe.

500zł comiesięcznej dopłaty do dzieci... :D Świetnie, tylko skąd na to pieniądze? Czy tylko mi się wydaje że to beznadziejny pomysł? Wtedy bezrobotni będą mogli spokojnie wyżyć ze świadczeń socjalnych, wezmą zasiłek, po 500zł na dziecko, jedzenie będą mieć z programów pomocowych UE, oraz inne rzeczy niezbędne do przeżycia z innych źródeł pomocy, a Ty Polaku sobie pracuj na nich. Polityka pro-rodzinna jest bardzo ważna, jednak pieniądze można lepiej ulokować, by iść w tym kierunku niż rozdawać je obywatelom.

Opodatkowanie sklepów wielkopowierzchniowych.... :D Owszem, pieniądze wpłynął do budżetu państwa, tyle że ceny w wszelkich tanich w tym momencie dużych marketach wzrosną żeby pokryły koszty tego podatku, a My za to zapłacimy.

O minimalnej stawce godzinnej, nowych miejscach pracy nawet nie będę pisał, bo nie warto.

Jedynie zwiększenie kwoty wolnej od podatku jest dobrym pomysłem, tyle że 8tyś to wciąż za mało, a i tego pewnie nie wprowadzą.

Przez 8 lat państwo było rozkradane. Czeka Nas kolejne 4 "słodkich" lat. 

W jak już pisałem te obietnice są bezsensowne i puste, więc spełnianie ich da przeciwny efekt niz zamierzany. Jednak jeśli ich nie będą spełniać to Polacy powinni wyjść na ulicę i obalić ten rząd tak samo jak powinien swego czasu wyjść i obalić rząd PO-PSL, ale ponownie nie wyjdziemy. Czemu? Bo okazało się że Polacy są antypolscy i udowodnili to już przy kolejnych wyborach, tak od 20-paru lat. To już patologia, nawet szkoda o tym pisać.

Ps. Jeśli kogoś uraziłem tym postem to proszę moich kolegów adminów/moderatorów, aby wyciągnęli z tego konsekwencje czyli mówią krótko mnie zbanowali. Pozdrawiam

• 0

#42 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 27 październik 2015 - 20:32

W większości się z tobą zgadzam poza małymi wyjatkami, bogatym powinno się dobrać do d..py skąd wziął się ich majątek? Sklepy te duże też powinno się opodatkować przecież polska sieć jest jedna:-( jak już jej nie wykupił obcy kapitał, te darmozjady żerują na nas a druga sprawa Polacy sami sobie winni zamiast kupić u polaka lecą do oszołoma czy innego Tesco i kupują wzbogacając Niemca czy Francuza.naprawe gospodarki powinniśmy zacząć od siebie i własnego gospodarstwa domowego.jest wiele rzeczy jakie powinny się zmienić w naszym kraju, ale na ich realizację szans niema i nie będzie
  • 0
Moja siła robocza c355 i mtz80

#43 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 28 październik 2015 - 09:00

Wojtek mówisz ze stonoga powiedział prawdę oglądałem te jego wypowiedź, pokazał się ze strony takiej że jest idiotą i hamem sam pewnie na kradł ja się wzbogacal teraz użyna nie wiadomo kogo dla mnie ten element nic nie reprezentuje .
  • 0
Moja siła robocza c355 i mtz80

#44 pablos

pablos

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 476 postów

Napisano 28 październik 2015 - 10:20

Nie  ma  co  się   przejmować    przegranymi  oni  wrócą  jak  bumerang  , nie  pamiętam  dokładnie   który  polityk powrócił  po  10  latach  i  stwierdził  że  polityka  

uzależnia  jak  narkotyk  i  coś   w  tym  musi  być  :)

• 0

#45 shogun80

shogun80

Bywalec

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 199 postów

Napisano 28 październik 2015 - 17:31

Stach Zelichowski tak powiedzial nomen omen z psl !!!
  • 0

#46 shogun80

shogun80

Bywalec

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 199 postów

Napisano 28 październik 2015 - 17:38

VoYtek dlaczego "z winy" Polakow a noz bedzie lepiej!!! Jak juz mowilem nie narzekajmy koledzy tak widocznie wybrali Polacy (sami wiecie jaki elektorat ma pis 60 plus) ja glosowalem na kukiz15 bo chce jow bo chce ustroju prezydenckiego , bo chce silnej polityki zewnetrznej , bo chce Bog , Honor , Ojczyzna a nie woj , dupa i kamieni kupa !!!!
  • 0

#47 VoYtek8

VoYtek8

V.I.P

• Użytkownik
  • 2648 postów

Napisano 09 listopad 2015 - 21:01

Przepraszam że nic nie pisałem i ciekawa rozmowa się zakończyła. Znowu zabrakło czasu..

Robercie: Stonoga nie jest idiotą i chamem, pokazał prawdę w sposób bezpośredni.

Pablos: Polityka nie uzależnia, za to pieniądze mają wielką siłę przyciągania, stąd kandydatów w każdych wyborach pełno.. ;)

shogun80

W dniu dzisiejszym mam właśnie wizję tego jak bardzo będzie lepiej.

Macierewicz został ministrem obrony narodowej, teraz przynajmniej mam pewność że piwnica-ziemianka może przydać mi się do czegoś jeszcze poza przechowywaniem warzyw zimą, bo ten człowiek jest nieobliczalny, a jego słowa są oderwane od rzeczywistości, co widać było po działaniu jego komisji. Na wybory go schowali, teraz wraca do akcji... :D Bezpieczeństwo kraju to rzecz priorytetowa, niestety wydaje mi się że będzie z tego zrobiony niezły kabaret.

Mariusz Kamiński, czyli człowiek z wyrokiem 3 lat pozbawienia wolności ma być koordynatorem ds. służb specjalnych... Nie wiem czy to trzeba komentować, oczywiście jako że pewien człowiek w tym momencie trzyma łapę na całym kraju to jego człowiek zostanie bezwzględnie uniewinniony, ale czy przestępca zarządzający służbami specjalnym to naprawdę dobre dla naszego i tak rozbitego kraju?

My rolnicy przeżywamy również deja vu. Mieliśmy Sawickiego jako naszego ministra, odszedł nie zostawiając po sobie nic dobrego i został szybciutko przejściowo Zamieniony na Kalembę, po to żeby finalnie wrócić i dalej mieszać. Teraz mamy identyczną sytuację był Jurgiel, potem został podmieniony na Leppera, a teraz powraca. Jako ciekawostki podam iż między innymi przez tego człowieka Polska musiała ograniczyć produkcję cukru na wskutek tego że olał negocjacje w 2005 roku, warto dodać o to, iż był zamieszany w aferę hipermarketową która w sposób podręcznikowy została zamieniona pod dywan, poza tym jest to człowiek o wielkim sercu i nie wielkim darze do dysponowania pieniędzmi budżetu państwa. Gdy był ministrem uległ prowokacji dziennikarskiej i za państwowe pieniądze posłał limuzynę należącą do ministerstwa po Rydzyka.......... Oczywiście żadnego Rydzyka tam nie było, za to było sporo śmiechu oraz jego wykręcania się z wpadki. Słusznie krytykował rządy PO-PSL, z tym iż wątpię że zrobi coś lepszego dla naszego rolnictwa.

Mamy jeszcze perły typu: Z. Ziobry jako ministra sprawiedliwości (kolejny "wielki" powrót) oraz człowieka którego wypowiedzi można spokojnie postawić na równi z wypowiedziami Niesiołowskiego czyli Błaszaka w MSW.

To wszystko są ludzie kaczyńskiego, łącznie z obecnym premierem i prezydentem.

Smutno się patrzy na początek upadku tego kraju na życzenie Polaków, ale jak słusznie zauważyłeś: "tak widocznie wybrali Polacy"...

Pozdrawiam :)

• 0

#48 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 09 listopad 2015 - 23:01

ciekawych, rzeczy się dowiaduje tutaj, będzie śmiesznie, ale czy bezpiecznie w każdym tego słowa znaczeniu.

Teraz pewnie,ściągną tutke... będzie podstawa do stworzenia muzeum, tylko poco....
  • 0

#49 VoYtek8

VoYtek8

V.I.P

• Użytkownik
  • 2648 postów

Napisano 11 listopad 2015 - 11:56

Jasne że ściągną.

Dziś rano oglądałem jakiś program informacyjny, na pasku na dole, co chwile przewijał się napis, iż zostaną dołożone wszelkie starania żeby kontynuować to śledztwo, bo podobno utknęło w "martwym punkcie", zaś Naczelna Prokuratura Wojskowa nadal podtrzymuje oficjalną wersję katastrofy.

Mamy właśnie przedsmak tego co nas Polaków czeka w następnych 4 latach...

Czy to rzeczywiście jest priorytet w obecnej sytuacji naszego kraju? Pozdrawiam :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych