poczytna Posted November 9, 2015 Report Posted November 9, 2015 Oczywiście, jestem w stanie się z Tobą zgodzić po części. Jednak nie bądźmy też naiwni, że w chwili wstąpienia do Unii nie jesteśmy wspólnotą nie tylko ze względu na pieniądze, po które tak ładnie wyciągamy ręce, ale również ze względu na problemy, które dotyczą Grecji, Francji czy w największym stopniu Niemiec. Nie możemy zamykać się we własnych granicach i traktować napływ imigrantów do naszych sąsiadów, jako nie nasz problem. Tylko o to mi chodzi. Etymologia tego problemu, tak jak sam trafnie zaznaczyłeś leży w dużo wcześniejszych latach. Było to wszystko po prostu zamiatane pod dywan, dlatego w tym momencie jest rozprzestrzenione na tak wielką skalę. A co do żartu: to naprawdę dobry karol89 1 Quote
karol89 Posted November 9, 2015 Report Posted November 9, 2015 No muszę się zgodzić z poczytna. Odnośnie zarówno stanowiska jak i poziomu zartu. Jestem tez zaoferowany poziomem dyskusji. Brawo ! Quote
Michałek Posted November 9, 2015 Report Posted November 9, 2015 Oczywiście, jestem w stanie się z Tobą zgodzić po części. Jednak nie bądźmy też naiwni, że w chwili wstąpienia do Unii nie jesteśmy wspólnotą nie tylko ze względu na pieniądze, po które tak ładnie wyciągamy ręce, ale również ze względu na problemy, które dotyczą Grecji, Francji czy w największym stopniu Niemiec. Nie możemy zamykać się we własnych granicach i traktować napływ imigrantów do naszych sąsiadów, jako nie nasz problem. Tylko o to mi chodzi. Etymologia tego problemu, tak jak sam trafnie zaznaczyłeś leży w dużo wcześniejszych latach. Było to wszystko po prostu zamiatane pod dywan, dlatego w tym momencie jest rozprzestrzenione na tak wielką skalę. A co do żartu: to naprawdę dobry Też się z Tobą zgodzę, jednak pod dwoma warunkami. Otóż pierwszy warunek to jeżeli mi wskażesz jakikolwiek zapis o takim obowiązku w Traktacie Akcesyjnym lub Traktacie o Funkcjonowaniu Unii Europejskiej To się z Tobą zgodzę że na nas ciąży jakiś obowiązek. Z Traktatu o Funkcjonowaniu Unii Europejskiej wynika wprost, że polityka imigracyjna jest polityką narodową, podobnie jak polityka obronna, prawo własności, prawo karne, prawo cywilne i wiele innych. Drugim warunkiem jest wskazanie po jakie pieniądze do UE wyciągamy ręce? Po pieniądze na rolnictwo których zgodnie z art. 39 i 40 Traktatu o Funkcjonowaniu Unii Europejskiej należy nam się wg moich szacunków przynajmniej 42 mld EURO na siedem lat a my otrzymaliśmy 28,6 mld EURO czy może inne o pieniądze na których i tak jesteśmy oszwabiani?Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
Vademecum Posted November 9, 2015 Author Report Posted November 9, 2015 wyciągamy ręce ? smutny żart. Zachód nam ot tak daje ? Więcej zabiera ! Z pewnością tak nie stwierdziłby rolnik utrzymujący się wyłącznie z uprawy roli .... Quote
poczytna Posted November 10, 2015 Report Posted November 10, 2015 Jasne, tyle, że polityka to nie tylko traktaty i zapisy, ale również ustalenia i rozmowy kuluarowe Quote
poczytna Posted November 10, 2015 Report Posted November 10, 2015 Absolutnie nie uważam żebyśmy zostali "oszwabieni". Fakt jest taki, że zdobycie dotacji jest pewnym utrudnieniem wynikającym głównie z papierologii, z którą nawet urzędnicy nie mogą sobie poradzić a co dopiero szary, zwykły człowiek. Niemniej nie uważam też żeby więcej nam zabierano. W tych słowach kryje się bardzo dużo niesprawiedliwości.Nie chcę wdawać się w dalszą dyskusję. Dlatego kończąc z tym wątkiem - bardzo serdecznie pozdrawiam Forumowiczów ! Quote
Robert ;-) Posted November 10, 2015 Report Posted November 10, 2015 Jak kuluarowe to niech Merkel sama przyjmie ich do siebie albo cj ktorzy tak sie umawiali, a nie będą wciskać nierobów nam, Quote
Robert ;-) Posted November 10, 2015 Report Posted November 10, 2015 A dodam że za granicą emigranci arabscy uważają nas za nie gościnnych i wolą omijać Polskę z daleka, i bardzo dobrze nie potrzeba nam ich tu Quote
Vademecum Posted November 10, 2015 Author Report Posted November 10, 2015 poczytna a kto nam zabrał np. cukrownie ? stocznie, górnictwo nie wspomne o handlu w postaci marketów, prace i hodźby podatki które dóże firmy płacą za granicą polski ? nie,chcesz sie wdawać w dyskusje to i słusznie ..... więcej nasz kraj stracił w tożsamości, podejmowaniu decyzji za te judaszowe blaszki. Temat morze i wcale nie mam ochoty w nim uczestniczyć ! ALE SIE NIE ZGADZAM Z TOBĄ !!!!! A chodowla trzody ? Przez 20 lat żyłem ze świń, a od roku hula wiatr w budynkach !!!! Quote
Vademecum Posted November 14, 2015 Author Report Posted November 14, 2015 i co, podać ręke i przywitać kiełbasą ? europa powinna zrobić jak znamy z historii, do wagonów i do domu. Wyrażając się delikatnie. Robert ;-) 1 Quote
Robert ;-) Posted November 14, 2015 Report Posted November 14, 2015 I jak wasze nastroje po ostatnich wydarzeniach we Francji? Mi się krew gotuje!!!! Ciekawe co na to Europa nada będą tacy chętni przygarniac emigrantów z Syrii.szkoda że u nas nie ma dostępu do broni jak np w USA Quote
VoYtek8 Posted November 14, 2015 Report Posted November 14, 2015 Takie sytuacje były do przewidzenia tyle, iż nie spodziewałem się że na aż tak dużą skalę.W Francji jest pełno imigrantów z państw muzułmańskich, dzieciaki w francuskich szkołach są w sporej części tego właśnie pochodzenia, w tym momencie odezwało się ISIS, a za głupotę władz zapłacili niewinni ludzie.Tak samo jak Ty jestem bardzo ciekaw jak Unia Europejska na to zareaguje.Również jestem za tym aby broń palna była dostępna w Polsce (w USA z tego co pamiętam jest to możliwe tylko w kilku stanach, ale mogę się mylić), najlepiej jest to rozwiązane w Szwajcarii. Pozdrawiam Quote
Vademecum Posted November 15, 2015 Author Report Posted November 15, 2015 w teksasie nie ma czegoś takiego jak pozwolenie na broń, urodzenie się w teksasie gwarantuje posiadanie broni w tymże teksasie, w teksasie można dostać zakaz posiadania broni. W polsce to nie wiem czy szeroki dostęp do broni nie doprowadziłby do zmniejszenia populacji polaków o połowe albo trzy czwarte.... Na wsi rolnik powinien mieć prawo do ochrony upraw przed zwierzyną i złodziejami.. Quote
Vademecum Posted November 15, 2015 Author Report Posted November 15, 2015 a może zrobić coś w rodzaju get dla uchodźców, by nie mogli przebywać z rdzennymi mieszkańcami Quote
spawer94 Posted March 26, 2016 Report Posted March 26, 2016 Ja bym ich przyjął i poczekał do pierwszego przestępstwa, albo jakiegoś pseudo- strajku w którym zdemolowali by pół miasta. Ciekawe co wtedy by mówili zwolennicy przyjmowania " biednych matek z dziecmi" Quote
Vademecum Posted March 26, 2016 Author Report Posted March 26, 2016 jak przyjmiesz to jurz ich nie wytrzebisz Quote
spawer94 Posted March 26, 2016 Report Posted March 26, 2016 to już będzie problem tych co ich przyjeli, do mojej wioski nie przyjadą Quote
Robert ;-) Posted March 26, 2016 Report Posted March 26, 2016 I właśnie takie myślenie kolego spawer sprowadza nieszczęścia, sprowadzić łatwo trudniej się pozbyć hwastu Quote
kubusjettaII Posted March 26, 2016 Report Posted March 26, 2016 Ja bym ich w odesłał tam gdzie pieprz w ziarnach się zbiera... Quote
spawer94 Posted March 26, 2016 Report Posted March 26, 2016 to od razu tv,PO, .N i większość szkodników z Brukseli posądziła by cię o rasizm,, hipokryzje, ksenofobie, nacjonalizm, faszyzm, i Bóg wie co. Quote
Vademecum Posted March 26, 2016 Author Report Posted March 26, 2016 a niech se mówią co chcą. Ja to albo buta na dowidzenia ofiarowałbym, albo mogliby co niektórzy wyciągnąć nauki z drugiej wojny.... Quote
Tofik Posted March 26, 2016 Report Posted March 26, 2016 To jest cicha inwazja islamu na Europe a włodarze europy jeszcze ich zapraszają zamiast ładować ich do wagonów i wywózka z powrotem, a jak nie pomoże to cyklon b i do pieca. Pozdrawiam Quote
spawer94 Posted March 27, 2016 Report Posted March 27, 2016 Większość tych imigrantów to ludzie którzy walą do Europy po pieniądze, i uwarzają że europa musi im to dać bo jak nie to rozwalą pół miasta, druga część to cykory które boją się złapać za karabin i walczyć za kraj, trzecia grupa to matki z dziecmi które boją się wojny, czwarta to terrorysci,, Zresztą większość z nich ucieka przed bombami Putina a on dobrze o tym wie. I pytanie na które nie znam odpowiedzi dlaczego wolą iść tysiące kilometrów, topić się w morzu, niż uciec po lądzie do ZEA, Kataru czy Kuwejtu, przecież to kraje podobne kulturowo i przedewszystkim ich PKB jest większe od całego PKB UE Quote
Vademecum Posted March 27, 2016 Author Report Posted March 27, 2016 też ich pkb nie jest wypracowany, jakby nie ropa to do dziś handlowaliby wielbłądami, kapitał mają z natury. A braci biednych pewnie nie wpuściliby do siebie bo pkb by im stopniało. Zresztą tam za takie rozruby jedyną karą byłoby ukamionowanie . Też myśle, że putin celowo do europy ich bombami przepędza bo to europe osłabia. Quote
martin868 Posted April 12, 2016 Report Posted April 12, 2016 najgorsze jest to, że oni zaleją Europę, która nie chce za szybko rodzić kolejnych pokoleń i z czasem tej starej Europy już nie będzie. U nas rodziny teraz mają po 1, góra 2 dzieci. U nich rodzi się po 5. Quote
Recommended Posts