simson54 Posted October 31, 2015 Report Posted October 31, 2015 Witam dostaliście już dopłate bezpośrednią ? Bo ja dziś patrzyłem konto i połowe pieniędzy już dostałem i zdziwiło mnie to że już wypłacane są bo zawsze były od grudnia płacone Quote
rafaello3 Posted October 31, 2015 Report Posted October 31, 2015 Nic nie widać u mnie .Podobno mają wpłacać połowę . Quote
Vademecum Posted October 31, 2015 Report Posted October 31, 2015 połowe zaliczkowo mieli wypłacać, gdzieś o tym dokłdnie pisałem. przed szacowaniem suszy musiałem mieć ksero wniosku o dopłaty i stąd moja wizyta w arimr . Dokładnie wypytałem bo wnioski miały być sprawdzane, kontrolowane czy jak to nazwać dopiero po wyborach, a więc teraz... Quote
Michałek Posted October 31, 2015 Report Posted October 31, 2015 Dopłaty miały być w tym roku wyborczym w połowie wypłacone przed terminem aby PSL dostał się do Sejmu. Zrobiono to ręcznie bez weryfikacji wniosków. Zmiana w tegorocznych dopłatach wymaga stworzenia i wdrożenia nowego ZSZiK. Na dzień dzisiejszy nic w tym zakresie nie zrobiono. Przetarg na nowy ZSZiK był ogłoszony w lipcu. W poprzednich latach etap kontroli wniosków był kończony we wrześniu, a w tym jeszcze nawet nie jest zaczęty, więc łatwo oszacować opóźnienie. Pozdrawiam Forumowiczów! mora 1 Quote
Vademecum Posted October 31, 2015 Report Posted October 31, 2015 latwo, czas na wypłate dopłar mają do połowy przyszłego roku, tego sie obawiam.... Quote
Roger2 Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Witam. Mamy dziś 17 stycznia 2016 roku. Czy ktoś już dostał całą sumę dopłaty ? Ja jak na razie na jesień 2015 roku dostałem "zaliczke". Reszty pieniędzy do dziś nie widać. Są już u was postępy w tym? Podawajcie swoje województwa lub gminy. Quote
Rolnik2 Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 nie widać nie slychać nie ma jeszcze Quote
Tofik Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Vade... a skąd masz takie wieści? U mnie jak na razie cisza poza tym z kim bym nie gadał to nikt sie nie chwali że jest już szczęśliwcem Kiedyś chyba w agrobiznesie mówili że do tych najmniejszych gospodarstw (chyba 7ha) mają wypłacać najpierw czyli grudzień-styczeń a czy tak będzie to sie okaże Pozdrawiam Quote
Vademecum Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Właśnie ja tak słyszałem , że do 7 ha do 15 stycznia a powyżej 7 ha od 20 stycznia, no chyba że coś pokręciłem, może ktoś to jeszcze słyszał ???? Quote
Tofik Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 heh więc jak 7ha do 15go to kasę powinienem mieć na koncie tyle że ja nic na razie o tym nie wiem bo jak dzwoniłem na tygodniu to nic nie przyszło Pozdrawiam Quote
Vademecum Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Tak czy owak cza czekać.... jeśli ktoś miał kontrole to na samym końcu dostanie, miałeś kontrole ??? Quote
Tofik Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Miałem w zeszłym roku ale taką ogólną bo też tak kasa nie przychodziła i zadzwoniłem do agencji i powiedzieli że 80% gminy było poddane kontroli i że mam czekać na protokół i w sumie protokołu do tej pory nie dostałem a kasę na początku kwietnia jakoś mi przesłali mam nadzieje że w tym roku nie będzie powtórki W sumie siostra miała taką szczegółową kontrolę przez dwa lata z rzędu tak że nigdy nic nie wiadomo.Ale tak jak piszesz "cza czekać" Pozdrawiam Quote
rafaello3 Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Ja też miałem kontrolę z ARiMR .Mówili ,że wszystko oki jest . Quote
Tofik Posted January 18, 2016 Report Posted January 18, 2016 Ale ja o tej kontroli dowiedziałem sie jak zadzwoniłem do agencji w sprawie dotacji i dopiero wtedy zostałem powiadomiony że miałem kontrole tak ze do tej pory nie wiem co to byla za kontrola bo żadnego protokołu do tej pory nie dostałem. Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted January 18, 2016 Report Posted January 18, 2016 Robią takie kontrolę i wcale nie powiadamiaja rolnika,u nas na wsi tez takie były,to nawet nie wiadomo kiedy były Quote
bartek12 Posted February 5, 2016 Report Posted February 5, 2016 U nas podobnie.Nikt nie powiedział o kontrolach. Quote
Robert ;-) Posted February 5, 2016 Report Posted February 5, 2016 Ja w końcu dostałem na konto kaske;-) można robić zakupy Quote
michas89 Posted February 5, 2016 Report Posted February 5, 2016 nom ja już miałem tydzień temu dopłaty a z kontrolami to przerąbane... Quote
Vademecum Posted February 5, 2016 Report Posted February 5, 2016 Ja też wziąłem, ale o ćwierć mniej niż przed rokiem ): Quote
Recommended Posts