Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam dostaliście już dopłate bezpośrednią ? Bo ja dziś patrzyłem konto i połowe pieniędzy już dostałem i zdziwiło mnie to że już wypłacane są bo zawsze były od grudnia płacone 

Posted
połowe zaliczkowo mieli wypłacać, gdzieś o tym dokłdnie pisałem. przed szacowaniem suszy musiałem mieć ksero wniosku o dopłaty i stąd moja wizyta w arimr . Dokładnie wypytałem bo wnioski miały być sprawdzane, kontrolowane czy jak to nazwać dopiero po wyborach, a więc teraz...
Posted

Dopłaty miały być w tym roku wyborczym w połowie wypłacone przed terminem aby PSL dostał się do Sejmu. Zrobiono to ręcznie bez weryfikacji wniosków. Zmiana w tegorocznych dopłatach wymaga stworzenia i wdrożenia nowego ZSZiK. Na dzień dzisiejszy nic w tym zakresie nie zrobiono. Przetarg na nowy ZSZiK był ogłoszony w lipcu. W poprzednich latach etap kontroli wniosków był kończony we wrześniu, a w tym jeszcze nawet nie jest zaczęty, więc łatwo oszacować opóźnienie. Pozdrawiam Forumowiczów!

• 2 months later...
Posted

Witam. Mamy dziś 17 stycznia 2016 roku. Czy ktoś już dostał całą sumę dopłaty ? Ja jak na razie na jesień 2015 roku dostałem "zaliczke". Reszty pieniędzy do dziś nie widać. Są już u was postępy w tym? Podawajcie swoje województwa lub gminy. 

Posted

Vade... a skąd masz takie wieści?

U mnie jak na razie cisza poza tym z kim bym nie gadał to nikt sie nie chwali że jest już szczęśliwcem :)

Kiedyś chyba w agrobiznesie mówili że do tych najmniejszych gospodarstw (chyba 7ha) mają wypłacać najpierw czyli grudzień-styczeń a  czy tak będzie to sie okaże :)

Pozdrawiam

Posted

Miałem w zeszłym roku ale taką ogólną bo też tak kasa nie przychodziła i zadzwoniłem do agencji i powiedzieli że 80% gminy było poddane kontroli i że mam czekać na protokół i w sumie protokołu do tej pory nie dostałem a kasę na początku kwietnia jakoś mi przesłali mam nadzieje że w tym roku nie będzie powtórki :( 

W sumie siostra miała taką szczegółową kontrolę przez dwa lata z  rzędu tak że nigdy nic nie wiadomo.

Ale tak jak piszesz "cza czekać"  :)

Pozdrawiam

Posted

Ale ja o tej kontroli dowiedziałem sie jak zadzwoniłem do agencji w sprawie dotacji i dopiero wtedy zostałem powiadomiony że miałem kontrole tak ze do tej pory nie wiem co to byla za kontrola bo żadnego protokołu do tej pory nie dostałem.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...