matysmanix Posted November 3, 2015 Report Posted November 3, 2015 Witam wszystkich moje pytanie brzmi tak jak wyglada opłacalność Hodowli królików w 2015 roku A dokladniej czy jest sens za to sie brac ? Quote
Vademecum Posted November 3, 2015 Report Posted November 3, 2015 jak masz z czego żyć to żadna robota niema sensu w rolnictwie, no chyba że hobby Quote
matysmanix Posted November 3, 2015 Author Report Posted November 3, 2015 No tak ale taka dodatkowa i troche hobbystycznie Quote
Robert ;-) Posted November 3, 2015 Report Posted November 3, 2015 Jest problem ze zbytem królików, a jeśli ktoś kupuje to płaci grosze Quote
nowy Posted November 8, 2015 Report Posted November 8, 2015 Jak ludzie nie szanują swojej pracy i np.króliki sprzedają za 10 zł za sztukę o wadze 3 kg to jak ma się opłacać to jest kpina,ja też trzymam króliki i sprzedaje nadwyżkę,ale te ceny które są obecnie to lepiej do lasu wypuścić niż oddać za darmo! Quote
adam1208 Posted November 9, 2015 Report Posted November 9, 2015 Ja tam nie narzekam, warszawiaki przyjeżdżają na działki i zabierają ode mnie. Dobrze płacą. Najwięcej w tym roku miałem 250sztuk na raz, teraz mam coś około 60 ale już nie długo pojadą w zamrażarki Bo mi się marchew kończy. Na zime zostawiam kilka tylko co roku. Quote
karol89 Posted November 9, 2015 Report Posted November 9, 2015 Ja króliki to tylko hobbystycznie, i potem żonie na obiad daje. Quote
nowy Posted November 10, 2015 Report Posted November 10, 2015 Jasne każdy liczy zyski a po odliczeniu kosztów okazuje się że guzik zostaje. Quote
Sepolia9 Posted December 18, 2015 Report Posted December 18, 2015 Z tego co wiem, króliki nie są szczególnie opłacalne, bardziej hobbystycznie albo dla siebie i znajomych, rodziny na pasztety trzymać. Za to jakie kochane są, już dla tego, żeby na nie popatrzeć warto mieć trochę. Quote
ali Posted December 28, 2015 Report Posted December 28, 2015 króliki tylko do gara , za dużo chodzenia koło nich by sprzedawać za grosze , moje młode od wczoraj zaczeły wychodzić z gniazd i próbują same podjadać Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted January 15, 2016 Report Posted January 15, 2016 Wszystko zależy od ilości,ale generalnie hodowla królików na przeciwko powiedzmy drobiu czy bydła,wypada bardzo mało opłacalnie,ewentualnie jedynie do własnego "użytku". Quote
Recommended Posts