matysmanix Posted November 4, 2015 Posted November 4, 2015 Waszym zdaniem jest opłacalna taka hodowla ? Quote
Robert ;-) Posted November 4, 2015 Posted November 4, 2015 Napisz więcej szczegółów jaka ilość i jak jest z możliwością zbytu, ważna sprawą są warunki bytowe jakie trzeba zapewnić ptakom one mają wyższe wymagania niż taka kura np. Quote
matysmanix Posted November 4, 2015 Author Posted November 4, 2015 Na poczatek myslalem o stadzie 100 sztuk jak narazie Mysalem o przerobieniu budynków gospodarczych to znaczy sara obora i inne nie uzytki no wlasnie czytalem ze one maja nie duze wymagania ale nie ktorzy pisza tak nie ktorzy tak Quote
Robert ;-) Posted November 4, 2015 Posted November 4, 2015 Z tego co wiem to sto sztuk to wejdą ci do 2 małych klatek, temperatura otoczenia jest ważna w produkcji jaj nie tylko przepiurczych ale każdego gatunku i nie wolno aby były przeciągi w pomieszczeniu to jest podstawą chowu drobiu o innych aspektach takiej chodowli można by pisać i pisać co do dostępnych informacji w sieci zgadzam się z tobą(kiedys czytałem takie przyslowie "racja jak d...a,każdy ma swoją" Quote
matysmanix Posted November 4, 2015 Author Posted November 4, 2015 A jak jest ze sprzedaza i odborcami . jaj czy miesa Quote
Robert ;-) Posted November 4, 2015 Posted November 4, 2015 Trzeba szukać zbytu w swojej okolicy bądź jest mieszkasz nie daleko miasta tam szukać kupca na tak małą ilość, drugie wyjście to sprzedaż przez portale typu olx czy allegro. Quote
matysmanix Posted November 4, 2015 Author Posted November 4, 2015 A czy wogole warto troche zainwestowac w ten interes ? Quote
Robert ;-) Posted November 4, 2015 Posted November 4, 2015 Na to pytanie ci nie odpowiem, musisz się rozejrzeć w okolicy poszukać ewentualnych kupców i założyć hodowle na mniejszą skalę a potem zdecydować jak na tym wychodzisz i albo likwidacja stada albo rozbudowa, powiem tak jak kurze jajka by były po 70 gr można się tym zająć jako dodatek bo wyżyć na pewno się nie da myślę tu o chodowli stada np 50 czy 100 kur.sam myślałem aby kupić kilka przepiorek ale nie wypaliło może na wiosnę małe stadko założę. Quote
matysmanix Posted November 5, 2015 Author Posted November 5, 2015 Dzieki Robert1983 za rozsadne odpowiedzi Quote
Recommended Posts