Jump to content

Recommended Posts

Posted
Napisz więcej szczegółów jaka ilość i jak jest z możliwością zbytu, ważna sprawą są warunki bytowe jakie trzeba zapewnić ptakom one mają wyższe wymagania niż taka kura np.
Posted

Na poczatek myslalem o stadzie 100 sztuk jak narazie 

Mysalem o przerobieniu budynków gospodarczych to znaczy sara obora i inne nie uzytki 

no wlasnie czytalem ze one maja nie duze wymagania ale nie ktorzy pisza tak nie ktorzy tak

Posted

Z tego co wiem to sto sztuk to wejdą ci do 2 małych klatek, temperatura otoczenia jest ważna w produkcji jaj nie tylko przepiurczych ale każdego gatunku i nie wolno aby były przeciągi w pomieszczeniu to jest podstawą chowu drobiu o innych aspektach takiej chodowli można by pisać i pisać

co do dostępnych informacji w sieci zgadzam się z tobą(kiedys czytałem takie przyslowie "racja jak d...a,każdy ma swoją"

Posted
Na to pytanie ci nie odpowiem, musisz się rozejrzeć w okolicy poszukać ewentualnych kupców i założyć hodowle na mniejszą skalę a potem zdecydować jak na tym wychodzisz i albo likwidacja stada albo rozbudowa, powiem tak jak kurze jajka by były po 70 gr można się tym zająć jako dodatek bo wyżyć na pewno się nie da myślę tu o chodowli stada np 50 czy 100 kur.sam myślałem aby kupić kilka przepiorek ale nie wypaliło może na wiosnę małe stadko założę.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...