Jump to content

Recommended Posts

Posted
Napisz więcej szczegółów jaka ilość i jak jest z możliwością zbytu, ważna sprawą są warunki bytowe jakie trzeba zapewnić ptakom one mają wyższe wymagania niż taka kura np.
Posted

Na poczatek myslalem o stadzie 100 sztuk jak narazie 

Mysalem o przerobieniu budynków gospodarczych to znaczy sara obora i inne nie uzytki 

no wlasnie czytalem ze one maja nie duze wymagania ale nie ktorzy pisza tak nie ktorzy tak

Posted

Z tego co wiem to sto sztuk to wejdą ci do 2 małych klatek, temperatura otoczenia jest ważna w produkcji jaj nie tylko przepiurczych ale każdego gatunku i nie wolno aby były przeciągi w pomieszczeniu to jest podstawą chowu drobiu o innych aspektach takiej chodowli można by pisać i pisać

co do dostępnych informacji w sieci zgadzam się z tobą(kiedys czytałem takie przyslowie "racja jak d...a,każdy ma swoją"

Posted
Na to pytanie ci nie odpowiem, musisz się rozejrzeć w okolicy poszukać ewentualnych kupców i założyć hodowle na mniejszą skalę a potem zdecydować jak na tym wychodzisz i albo likwidacja stada albo rozbudowa, powiem tak jak kurze jajka by były po 70 gr można się tym zająć jako dodatek bo wyżyć na pewno się nie da myślę tu o chodowli stada np 50 czy 100 kur.sam myślałem aby kupić kilka przepiorek ale nie wypaliło może na wiosnę małe stadko założę.