spawer94 Posted November 12, 2015 Report Posted November 12, 2015 Witam. przeglądając galerię innego forum znanego pewnie wszystkim bo na naszym niestety ubogo w zdjęcia zauważyłem że krowy które chodujecie są strasznie ale to strasznie brudne, nie mówie że wszystkie ale na większosci z nich jest więcej obornika niż na podłodze, grube plastry poprzyklejane na brzuchu, nogach no poprostu niedobrze się robi, Ja jak rano wchodze do obory to pierwsze co robie to czyszcze krowy, nie mówie jak ktoś ma 50 czy 100 krów ale 5, 20 chociaż troche by je wyczyscił. Czy wy też macie takie brudne krowy, chyba UE uregulowała w przepisach że trzeba dbać o dobrostan i higiene zwierząt Quote
Robert ;-) Posted November 12, 2015 Report Posted November 12, 2015 Ja nie mam zwykłych krów tylko highland cattle i one są czyste choć żyją cały rok na dworze mają około 1,7ha wybiegu i szope do spania jak mają ochotę do niej iść, ale ścielenie w miejscach ich przebywania to podstawa, nawet młode z września nie położna się w miejscu zanieczyszczonych tylko w suchym.wiadomo krowy na uwięzi nie mają lego luksusu i ich czystość zależy od rolnika Quote
Robert ;-) Posted November 12, 2015 Report Posted November 12, 2015 Co się tyczy naszej galerii, zdjęcia jak ich się nie wstawi, same się nie wezmą nie wiadomo skąd? Jeśli chcemy mieć co oglądać to wstawiamy zdjęcia...... . Quote
Vademecum Posted November 12, 2015 Report Posted November 12, 2015 w ue z opasów to gówno kosą można odcinać. Krowy mleczne mają wysoki status higieniczny. Quote
spawer94 Posted November 13, 2015 Author Report Posted November 13, 2015 no właśnie, zauważyłem że opasy są w gorszym stanie niż mleczne, a tak na marginesie to jeden użytkownik wstawił zdj. swoich krów całe w gównie, a pod zdjęciem dyskusja z innymi czemu mu w oborze śmierdzi, jak przeczytałem to je...em ze śmiechu mora 1 Quote
spawer94 Posted November 13, 2015 Author Report Posted November 13, 2015 http://www.zyciepabianic.pl/wydarzenia/miasto/nasze-sprawy/dwa-tygodnie-na-umycie-krow.html znalezione w necie. Quote
Robert ;-) Posted November 13, 2015 Report Posted November 13, 2015 Wcale się nie dziwię że chcieli wyciągnąć konsekwencje, jak by u nas ktoś takie krowy miał to by go wysmiali na wsi.nie którzy ludzie nie powinni mieć żadnych zwierząt. Quote
Recommended Posts