Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, zamierzam wstawić w tym roku okna pcv w domu i nie wiem jakie wybrac. Jesli chodzi o okna plastikowe znajomy poleca Drutex bo tani, polski i solidny. I mówi, że nie warto przepłacać bo okna plastikowe niewiele się różnią między sobą. A ja sam nie wiem do końca czy wybrać Drutex, czy szukać innej firmy. Jakie firmy wy polecacie? Okna jakich firm macie u siebie?

Posted

Zanim zdecydujesz się ma markę okien to upewnij się co dostajesz w cenie tych okien. Chodzi o gwarancję, cenę montażu i demontażu starych.Oraz o opinię o monterach. Jak pracują,  jaki porządek zostawiają po sobie itd. Co z tego że kupisz tanie okna jak bedziesz musiał dopłacić do montażu a do tego jeszcze zapłacić jeszcze za obróbkę tych okien. 

Posted

Ja polecam okna Oknoplast. A dachowe VELUX Ja osobiście mam w domu i nic się z nimi nie dzieje czyli żółknięcie ramy przez słońce. Są też bardzo szczelne. Dobrze izolują od zimna i ciepła a tak że dobrze wygłuszają

Pozdrawiam ;)

Posted

oknoplast popularne i dobre, a u mnie żona wypatrzyła okno pol tańsze a podobno tosamo ...

No nie do końca to samo ale ok pol to fajne okna zwłaszcza dachowe.

Ze zwykłych okien to ja mam oknoplus i śą naprawde super z ciekawości spawdzałem je kamerą termowizyjną nawet. przy -20 i dosłownie zero nieszczelności.

• 1 month later...
Posted

Teraz w zasadzie wszyscy producenci zeszli poniżej 1Wm2 i współczynnik na poziomie 0,8-0,9 Wm2 jest dobrym wynikiem.

U nas teraz nad głowami latają samoloty i przy starych oknach było to uciążliwe teraz prawie ich nie słychać.

Posted
ja przy starych oknach mogłem psa odwodzić od szczekania, a przy nowych sobie szczeka i prawie go nie,słysze, a samoloty u mnie to tylko pare razy w tygodniu przelatują jak kołują nad lotniskiem w balicach. Wojskowe wiosną latają przez kilka tygodni ze skoczkami na pustynie błędowską i jest to ciekawy widok bo wydaje sie, że muskają brzuchami o drzewa, widok piękny i dlatego że żadki to nieuciążliwy :) natomiast po wymianie okien pojawił sie u mnie problem z wilgocią i kolejne modernizacje.
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Witam, jeśli decydujesz się na okna PCV, to warto jest wybierać takie z trzema szybami, wtedy mamy pewność, że takie okno jest energooszczedne, dzięki czemu ciepło nie będzie nam uciekało z pomieszczeń. 

• 1 month later...