Halifaxx Posted November 14, 2015 Report Posted November 14, 2015 Witam, zamierzam wstawić w tym roku okna pcv w domu i nie wiem jakie wybrac. Jesli chodzi o okna plastikowe znajomy poleca Drutex bo tani, polski i solidny. I mówi, że nie warto przepłacać bo okna plastikowe niewiele się różnią między sobą. A ja sam nie wiem do końca czy wybrać Drutex, czy szukać innej firmy. Jakie firmy wy polecacie? Okna jakich firm macie u siebie? Quote
lottomito Posted November 15, 2015 Report Posted November 15, 2015 Zanim zdecydujesz się ma markę okien to upewnij się co dostajesz w cenie tych okien. Chodzi o gwarancję, cenę montażu i demontażu starych.Oraz o opinię o monterach. Jak pracują, jaki porządek zostawiają po sobie itd. Co z tego że kupisz tanie okna jak bedziesz musiał dopłacić do montażu a do tego jeszcze zapłacić jeszcze za obróbkę tych okien. Quote
troszkin Posted November 17, 2015 Report Posted November 17, 2015 Ja polecam okna Oknoplast. A dachowe VELUX Ja osobiście mam w domu i nic się z nimi nie dzieje czyli żółknięcie ramy przez słońce. Są też bardzo szczelne. Dobrze izolują od zimna i ciepła a tak że dobrze wygłuszająPozdrawiam Quote
Vademecum Posted November 17, 2015 Report Posted November 17, 2015 oknoplast popularne i dobre, a u mnie żona wypatrzyła okno pol tańsze a podobno tosamo ... Quote
adam1208 Posted November 17, 2015 Report Posted November 17, 2015 No ja już Oknoplasta okna mam ładnych parę lat i nic się z nimi nie dzieje. Quote
Stiven1983 Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 oknoplast popularne i dobre, a u mnie żona wypatrzyła okno pol tańsze a podobno tosamo ...No nie do końca to samo ale ok pol to fajne okna zwłaszcza dachowe. Ze zwykłych okien to ja mam oknoplus i śą naprawde super z ciekawości spawdzałem je kamerą termowizyjną nawet. przy -20 i dosłownie zero nieszczelności. Quote
Tuzon Posted December 20, 2015 Report Posted December 20, 2015 A na co zwracałeś uwagę przy ich wymianie? Podobno ważny jest współczynnik izolacji termicznej? Oknoplus też słyszałem, że są dobre. Quote
Halifaxx Posted December 21, 2015 Author Report Posted December 21, 2015 Już jestem po. Rozmawiałem z monterem, to jednym z głównych czynników jest przenikalność termiczna. Tutaj masz specyfikację tych okien: http://www.ekoplast-krakow.pl/produkty/okna/prestige-thermo Nie bez znaczenia są też takie cechy jak wygłuszenie dźwięków. Ważna sprawa, szczególnie dla tych którzy mieszkają blisko trasy szybkiego ruchu Quote
Stiven1983 Posted December 26, 2015 Report Posted December 26, 2015 Teraz w zasadzie wszyscy producenci zeszli poniżej 1Wm2 i współczynnik na poziomie 0,8-0,9 Wm2 jest dobrym wynikiem.U nas teraz nad głowami latają samoloty i przy starych oknach było to uciążliwe teraz prawie ich nie słychać. Quote
Vademecum Posted December 26, 2015 Report Posted December 26, 2015 ja przy starych oknach mogłem psa odwodzić od szczekania, a przy nowych sobie szczeka i prawie go nie,słysze, a samoloty u mnie to tylko pare razy w tygodniu przelatują jak kołują nad lotniskiem w balicach. Wojskowe wiosną latają przez kilka tygodni ze skoczkami na pustynie błędowską i jest to ciekawy widok bo wydaje sie, że muskają brzuchami o drzewa, widok piękny i dlatego że żadki to nieuciążliwy natomiast po wymianie okien pojawił sie u mnie problem z wilgocią i kolejne modernizacje. Quote
Stiven1983 Posted December 29, 2015 Report Posted December 29, 2015 No niestety przy szczelnych oknach wentylacja to podstawa. Quote
tygrysko Posted February 7, 2016 Report Posted February 7, 2016 duży wpływ na hałas oprócz okien ma pianka wkoło okien Quote
Zofia123 Posted March 1, 2016 Report Posted March 1, 2016 Trafiłam na ciekawy artykuł na temat okien, warto poczytać http://www.kreodom.pl/budowa/dobre-okno-czyli-plastik-i-nie-tylko-2.html Quote
julia92 Posted March 3, 2016 Report Posted March 3, 2016 Witam, jeśli decydujesz się na okna PCV, to warto jest wybierać takie z trzema szybami, wtedy mamy pewność, że takie okno jest energooszczedne, dzięki czemu ciepło nie będzie nam uciekało z pomieszczeń. Quote
ZaopatrzenieRolnictwa Posted April 25, 2016 Report Posted April 25, 2016 Ja już nauczyłem się,że nie ma sensu patrzeć tylko i wyłącznie na samą firmę bo w praktyce jakość nie odzwierciedla tej wyższej ceny okien,warto zwrócić uwagę na jakość ich wykonania oraz precyzyjny montaż od którego przecież także bardzo wiele zależy. Quote
Recommended Posts