Witam posiadam tura marki WOL-MET 2 sekcyjnego przy ciągniku C-360 i mam parę pytań otóż czy on jest tak dziadowsko wykonany czy mi się tylko trafił taki egzemplarz. Zadam trochę pytań więc je ponumeruje
1. Jak się przełoży na te górne otwory do siłowników żeby wyżej podnosił to łyżka opuszczona na max. nie leży na ziemi tylko wisi z 10cm w powietrzu, to chyba nawet rozumiem dlaczego bo pewnie te górne otwory są do ładowania belek siana, ale wole zapytać.
2.Czerpak nie otwiera się jak powinien i przez to materiał nie spada. Jak jest na małej wysokości to ok. ale podniesiony już wyżej ta łyżka odchyla się pod bardzo małym kątem, a siłownik jest przecież na maksa wysunięty, chyba że to jego wina bo jest za krótki, daje link do filmu na yt żebyście zobaczyli o co chodzi. Doskonale tam widać że tur jest podniesiony tylko do połowy, a jak podniosę wyżej no to wiadomo kąt się zmniejsza i wtedy no nawet taki materiał jak miał który ja sypię nie chce spadać, a jakby przyszło ładować coś mokrego np. ziemię to nie ma opcji żeby spadła. Po mojemu to się powinno chyba jeszcze dalej wysuwać?
3. Jeden siłownik podnosi wyżej niż drugi ale to dosłownie trochę, niby mi to nie przeszkadza ale pytam czy to wada czy tak ma być?
4. Jak otwieram łyżkę to dojdzie ona do połowy i nagle stop (cały czas trzymam dźwignię) i dopiero tak po 5s idzie dalej, wiecie jak coś się robi to trochę to przeszkadza. Dodam że oleju w skrzyni mam ponad górną kreskę bo gdy go kupiłem to kazali mi dolać 5l. a pompa hydrauliczna jest sprawna.
5. No i ogólnie jakość wykonania tura blacha niby 4mm. ale gdy ładowałem gruz czerpak się pogiął, wcześniej miałem takiego tura na linkę firmy Meprozet był dużo lepiej wykonany Nic by go nie zgięło :-D
A i dla ciekawostki ten stary tur miał łyżkę tak zrobioną że byłą półokrągła wszystko ładnie spadało a ta jak widzicie jest tak pospawana z 3 części.
Jak mówię te pytania zadaje tylko po to żeby zobaczyć czy wszystkie te tury tak mają czy ja trafiłem na taki egzemplarz lub firmę
Link do filmu:
Model tura na aukcji: http://olx.pl/oferta...html#72d3b6f9c7