Jump to content

Recommended Posts

Posted

U mnie był zmieniany w 2012r. jak były remontowane hamulce, wcześniej w zimę zamarzał i tak się zastanawiam czy na tą nie wymienić bo to już 3 lata. Aha i jaki tam płyn się wlewa? Bo mi to wcześniej ci robili wlewali i ja za bardzo nie wiem xD Coś typu DOT 4?

Posted

mój ursus ma jeszcze ten śmierdzący ,później dolałem trochę denaturatu a z rok temu  znowu dolałem r 3 i hamulce są brzytwa,może wiosną wymienię bo teraz mam cały litr dot 4 po wymianie w golfie na dot 5-pozdrawiam

Posted

wyczytałem w auto-świat,że płyn hamulcowy wymienia się co 2 lata gdyż absorbuje on wode i z tego powodu rdzewieje i zapieka się układ hamulcowy,cylinderki itd. Ja jeszcze nie wymieniałem i narazie hamulce działają :)

• 1 month later...
Posted
Jeszcze wróce do tematu jak pisałem ten mój płyn ma 4 lata już, nie zamarza więc nie wymieniam na razie,tylko jedno mnie zastanawia w tym zbiorniczku w ogóle nie ma płynu hamulce działają wszystko jest ok to tak ma być czy mam go dolać? Jeśli tak to ile bo u mnie nie ma skali min/max?
Posted

Dokładnie powinieno się wymieniać co 3-4 lata... Więc jak najbardziej możesz wymienić, ja do swojego traktora leję DOT 4 i bardzo dobrze się sprawuję.

Pozdrawiam.