Przemek15_03 Posted November 17, 2015 Report Posted November 17, 2015 Witam,Planuję kupić jedną z przyczep wymienionych w temacie, tylko sam nie wiem jaka lepsza? Przyczepa potrzebna do wożenia zboża z pola do skupu. Proszę o opinie uztkowników jak te dwie przyczepy zachowują się w terenie i jak na szosie? Czy brandys na bliźniakach to dory wybór? jak się prowadzi po szosie przy wyższych prędkościach? Pozdrawiam Quote
mariuszowy Posted November 17, 2015 Report Posted November 17, 2015 A jaki masz ciągnik? Ja testowałem hi8011 na Proximie i przy większych prędkościach trochę kołotało, ale do pracy w polu nie miałem już z nią żadnych problemów. Quote
Przemek15_03 Posted November 17, 2015 Author Report Posted November 17, 2015 Mam fergusona i 12 ursusa także oba bez problemu dadzą radę. Z hl jeździałem i to dobre przyczepy ale ciekawi mnie brandys bo są tańsze a podobno dobre? Tylko jak te bliżniki, rama, resory i przy kiprowaniu jak się zachowuje? może ktoś coś wie? będę wdzieczny za podpowiedzi. Quote
Vademecum Posted November 17, 2015 Report Posted November 17, 2015 bliźniak gorzej po polu lepiej po drodze i upierdliwy po przebiciu do roboty Quote
troszkin Posted November 17, 2015 Report Posted November 17, 2015 ja jakoś ze swojego doświadczenia wiem że bliźniaki nie spisują się na drodze jak każdy wie im więcej kół tym większy opór do ciągnięcia tak samo na polu jedynie przydaje się jak na polu jest mokro to jest większa powierzchnia kół i tak się nie topi. Najlepsze przyczepy to są z kołami na szerokich balonach 11,5--15,3Pozdrawiam Quote
Przemek15_03 Posted November 20, 2015 Author Report Posted November 20, 2015 może jeszcze jakieś sugestie? jak ramy w tych przyczepach? jak resory? Quote
Vademecum Posted November 20, 2015 Report Posted November 20, 2015 ja nic więcej nie wiem, przeanalizuj wage przyczepy im cięższa tym mocniejsza. Miałem czeską 9 ton dobra lekka przyczepa ale wywrotna. Waga około 2600 kg jak na taką ładowność to lekka. Quote
Przemek15_03 Posted November 22, 2015 Author Report Posted November 22, 2015 Ok, dzięki za podpowiedzi. Quote
Recommended Posts