Jump to content

Recommended Posts

Posted

Niby nie moja działkaale nie znam się to się wypowiem

Chamstwo róznych pośredników jest po prost nie do wytrzymania jak za żywca dają 2.8-3.5PLN a w sklepie juz parenascie złotych wiecej kosztujetreba by sie było dowiedziec po ile skup sprzedaje dalej.Jakiś czas temu znajomy miał podpisaną umowe z rzeźni-masarnią i tam oddawał gdzie były przerabiane bezpośrednia na wędliny niestety teraz jakies durne przepisy weszły zakazy nakazy ze rolnictwo powoli staje sie nieopłacalne chyba poszukam roboty w miescie może jako ciec bede zarabiał aby starczyło na przezycie 

Posted

teraz niska cena a później to nie wiem jak bd maciory po 1,50 za kg płacą ta cała sytuacja mnie dobiła i rezygnuje z hodowli trzody oddam za dwa tygodnie ostatni miot świń i zakończę karierę zostanie jedna maciora która jest zaproszona prosiaki sie sprzeda i bd obsiewał tylko zboża zimowe takie jak pszenica i pszenżyto będę siał poplony bo to wszystko nie ma sensu . 

Posted

miałem kupić nowy opryskiwacz do ciapka ale uważam że to narazie nie ma sensu wole wynająć sobie takiego znajomego i dać mu te 30 zł mam wszystko opryskane a tak wydam kase niepotrzebnie ostatnio oddawałem 5 tuczników i dostałem ok 1600 zł tylko to ja wole iść robić te 10 godzin i zarobie więcej niż te świnie zjedzą itd..... 

Posted
To niewiele ponad 3 stówy za sztuke ??? ale wtopa. Ja sprzedaje zboże i tanio, a handlarze od których kupowałem po 900 i 1000 za tone , teraz pomstują . U nas na targu wołali 1200 za kuku a ja po 800 i ich skręca...
  • 1 month later...