edek Posted December 3, 2015 Posted December 3, 2015 Chciałbym kupić wagę pod mieszalnik o poj. 1 tony.Wagę elektroniczną z sygnałem dźwiękowym. Co polecacie ? Quote
troszkin Posted December 4, 2015 Posted December 4, 2015 Ja polecam ci z firmy M-Rol naprawdę dobre i solidny produkt Pozdrawiam Quote
edek Posted December 5, 2015 Author Posted December 5, 2015 Zapomniałem napisać że mieszalnik ma 4 nogi w podstawie, a widzę na allegro że są wagi elektroniczne pod mieszalnik z trzema nogami.... Quote
Vademecum Posted December 5, 2015 Posted December 5, 2015 mój mieszalnik jest dozamechu i ma 3 nogi, nie wiem poco ci waga. Ja odmierzałem objętościowo i to było dobre. Waga to spory wydatek a o amortyzacje inwestycji trudno. Quote
troszkin Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Jak chce to nie ma co go zniechęcać edek napisał jaką kupić a nie czy kupić czy nie Quote
troszkin Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Ja z Dozamech mam żmijkę do zboża i tez mogę polecić wszystko co z Odolanowa to dobre Quote
Vademecum Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Nie chce zniechęcać tylko zwracam uwage na to czy to trafiona inwestycja, ja też myślałem o wadze ale wtedy to był wydatek ponad 4 tyś. i nie zdecydowałem się. Odmierzałem ziarno sanowskimi wiadrami 20 litrów. Płaskie nabrane wiadro ważyłem i liczyłem, a kilka mieszalników przeważyłem po 50 kg i na 500 - 700 kg paszy błąd nie był większy niż 10 kg. Wiadro owsa 20 l to 10 kg, wiadro jęczmienia pszenyta to 14 kg, pszenicy zimowej 14,5 jarka 16, a nawet 17 kg.Mam tez przenośnik dozamechu. Quote
Przem90 Posted April 20, 2021 Posted April 20, 2021 W ramach aktualizacji tematu ja ostatnio kupiłem wagę pod mieszalnik https://sklepbielskiewagi.pl/wagi-pod-mieszalnik-paszjestem bardzo zadowolony kalibracja i tarowanie trwało 5 min przez telefon. Waga ma solidne podstawki i podziałkę co 0,5kg. Quote
Recommended Posts