edek Posted December 3, 2015 Report Posted December 3, 2015 Chciałbym kupić wagę pod mieszalnik o poj. 1 tony.Wagę elektroniczną z sygnałem dźwiękowym. Co polecacie ? Quote
troszkin Posted December 4, 2015 Report Posted December 4, 2015 Ja polecam ci z firmy M-Rol naprawdę dobre i solidny produkt Pozdrawiam Quote
edek Posted December 5, 2015 Author Report Posted December 5, 2015 Zapomniałem napisać że mieszalnik ma 4 nogi w podstawie, a widzę na allegro że są wagi elektroniczne pod mieszalnik z trzema nogami.... Quote
Vademecum Posted December 5, 2015 Report Posted December 5, 2015 mój mieszalnik jest dozamechu i ma 3 nogi, nie wiem poco ci waga. Ja odmierzałem objętościowo i to było dobre. Waga to spory wydatek a o amortyzacje inwestycji trudno. Quote
troszkin Posted December 6, 2015 Report Posted December 6, 2015 Jak chce to nie ma co go zniechęcać edek napisał jaką kupić a nie czy kupić czy nie Quote
troszkin Posted December 6, 2015 Report Posted December 6, 2015 Ja z Dozamech mam żmijkę do zboża i tez mogę polecić wszystko co z Odolanowa to dobre Quote
Vademecum Posted December 6, 2015 Report Posted December 6, 2015 Nie chce zniechęcać tylko zwracam uwage na to czy to trafiona inwestycja, ja też myślałem o wadze ale wtedy to był wydatek ponad 4 tyś. i nie zdecydowałem się. Odmierzałem ziarno sanowskimi wiadrami 20 litrów. Płaskie nabrane wiadro ważyłem i liczyłem, a kilka mieszalników przeważyłem po 50 kg i na 500 - 700 kg paszy błąd nie był większy niż 10 kg. Wiadro owsa 20 l to 10 kg, wiadro jęczmienia pszenyta to 14 kg, pszenicy zimowej 14,5 jarka 16, a nawet 17 kg.Mam tez przenośnik dozamechu. Quote
edek Posted December 26, 2015 Author Report Posted December 26, 2015 Dzięki wszystkim za odpowiedzi Quote
Przem90 Posted April 20, 2021 Report Posted April 20, 2021 W ramach aktualizacji tematu ja ostatnio kupiłem wagę pod mieszalnik https://sklepbielskiewagi.pl/wagi-pod-mieszalnik-paszjestem bardzo zadowolony kalibracja i tarowanie trwało 5 min przez telefon. Waga ma solidne podstawki i podziałkę co 0,5kg. Quote
Recommended Posts