Jump to content

Recommended Posts

Posted

​Witam eksperci,

chcę dowiedzieć się jak świnie i prosięta hoduje, produkuje.

Jestem z Bawarii i wyszukaj firmy mi to poznać i pokazać może.

Nie musisz nic płacić. Dostaję pieniądze od EU.

Również oni będą dostawać pieniądze.

Program jest przeznaczony dla Młodych ludzi, którzy chcą studiować za granicą.​

Szukam małych i średnich systemów świń produkuje.

Ja bym do ciebie przyjechać i 1-6 miesięcy może pomoc i szkolenia.

U mnie duże zainteresowanie, i raduję się każdego kontaktu.

Mogę przyjmującej firmy, pomoc przy rejestracji.

Dziękuję i pozdrawiam,​

Matthias

Posted
​OK, rozumiem o czym mówisz.

Mówię po angielsku, niemiecku i trochę po rosyjsku. Mówię moje pragnienie najlepiej w języku angielskim:

​I would like learn how to make pigs produced.

​Specifically: Piglet production (babys) and pig fattening (souws).

​I search a small or middle Farm who can learn me this work.

​The host company must me pay nothing. It's free for him.

​It exist a nice programm from EU for young people who would like learn know-how and experience abroad.

​I can come to your company between 1 and 6 month.

​The EU pay for me and for you money. I can help you to register.

​I'm 25 from Germany, very motivated and interested for the east-European agricultural markets.

I can offer you my full cooperation.

http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php?lan=pl

​Best regards,

​Matthias

Posted

Matias...

Moja uwaga powyżej napisana była nie do Ciebie. Ty możesz kaleczyć Nasz język, to można zrozumieć. Nie rozumiem tych Polaków, którzy mają problemy językowe, a zwracają uwagę innym.

Niestety ja Ci nie potrafię  pomóc.

Pozdrawiam

Posted

Romanie, więc uwaga do mnie ? to ja tobie powiem, jak wyżej napisałem : nie mam pojęcia o co chodzi gościowi ? a ty wiesz ?

jest z bawarii, mówi po angielsku, a pisze po rosyjsku ? i kto komu ma tu pomóc ?

Po zebraniu wszystkiego do kupy to nie wiadomo o co chodzi i z kim ma się do czynienia .

Posted

Witam @Vademecum,

mam ogromne zainteresowanie.

Ja z niecierpliwością czekam, kiedy będę mogła zrobić nowe doświadczenia.

Wiele w Bawarii mówią w języku angielskim. Ja przy okazji uczyć się po rosyjsku.

Mogę was zapewnić, że u mnie prawdziwe intencje.

Moje pragnienie hoduje go nauczyć się jak świnie i prosięta produkował.

Dobry Wieczór

Posted

witaj kolego, te netowe tłumacze są dobre do pojedynczych słów, ale tekst rozwalają totalnie i logiki w tym nie ma.

Dziwi mnie, że próbujesz po angielsku, rosyjsku, a niemieckiego nie używasz. Troche wyjaśnia link który zamieściłeś w jednym z postów. Dziwi mnie też dlaczego w polsce szukasz doświadczeń trzodowych a nie u niemców czy duńczyków.

Co prawda to polska wieprzowina będzie wartościowsza od my mówimy zachodniej, ale to wynika z biedy polskiego rolnictwa względem zachodniego. Też ciekawa chodowla świń jest u helwetów, a to bliżej niż polska a językowo to tosamo.

Hodowle wszystkie wysokotowarowe to zmagania z ekonomią i czynnikami biopatologicznymi. Samej hodowli w tym wiele niema.

Precyzując twoje zapytanie, o co tobie chodzi ? Co chcesz wiedzieć ? bo dawki żywieniowe, ekonomia i zmagania z środowiskiem niewiele się różnią między polską a niemcami. No chyba, że na południu niemiec w bawarii niema chodowli świń.

Pozdrawiam

Posted

Witam, dziękuję za odpowiedź.

Tak wiem, że dużo białka, pielęgnacja, leki, wzrostu, przyrost Mięsa i pracy w wielu krajach są bardzo podobne.

Dla mnie ważne doświadczenie. Oczywiście, mogłem dowiedzieć się, jego w Bawarii.

Ale jeśli mi EU daje pieniądze na pobyt za granicą, nie mówię nie.

Myślę, że to dobre doświadczenie dla obu stron.

Dobry Wieczór

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Produkcja trzody chlewnej nie jest łatwa, lecz warto spróbować i nawet mieć różne przetwory dla siebie po hodowli. Jednak musisz pamiętać o dodatku do paszy np. takiej: http://www.rolnet.pl/hodowla-trzody-chlewnej/444-dysantic-dodatek-paszowy-zapobiegajacy-dyzenterii-swin-10-kg.html?search_query=dysantic&results=2 , dzięki czemu będą zdrowe od wirusu  krętek Brachyspi­ra, hyodysenteriae, który jak zaatakuje stado to niestety mogą być zarażone. 

• 1 month later...