маттиас Posted December 13, 2015 Report Posted December 13, 2015 Witam eksperci, chcę dowiedzieć się jak świnie i prosięta hoduje, produkuje. Jestem z Bawarii i wyszukaj firmy mi to poznać i pokazać może. Nie musisz nic płacić. Dostaję pieniądze od EU. Również oni będą dostawać pieniądze. Program jest przeznaczony dla Młodych ludzi, którzy chcą studiować za granicą. Szukam małych i średnich systemów świń produkuje. Ja bym do ciebie przyjechać i 1-6 miesięcy może pomoc i szkolenia. U mnie duże zainteresowanie, i raduję się każdego kontaktu. Mogę przyjmującej firmy, pomoc przy rejestracji. Dziękuję i pozdrawiam,Matthias Quote
Vademecum Posted December 13, 2015 Report Posted December 13, 2015 W sumie zorganizuj sobie,tłumacza bo z tej sieczki to nie wiadomo czy ty chcesz pomóc czy tobie cza pomocy i poco Quote
RomanK Posted December 14, 2015 Report Posted December 14, 2015 Masz rację, cza znać język polski Quote
маттиас Posted December 14, 2015 Author Report Posted December 14, 2015 OK, rozumiem o czym mówisz.Mówię po angielsku, niemiecku i trochę po rosyjsku. Mówię moje pragnienie najlepiej w języku angielskim:I would like learn how to make pigs produced. Specifically: Piglet production (babys) and pig fattening (souws).I search a small or middle Farm who can learn me this work.The host company must me pay nothing. It's free for him.It exist a nice programm from EU for young people who would like learn know-how and experience abroad.I can come to your company between 1 and 6 month.The EU pay for me and for you money. I can help you to register.I'm 25 from Germany, very motivated and interested for the east-European agricultural markets. I can offer you my full cooperation.http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php?lan=plBest regards,Matthias Quote
Tofik Posted December 14, 2015 Report Posted December 14, 2015 Vade... no to teraz cza tłumacza Pozdrawiam Quote
RomanK Posted December 14, 2015 Report Posted December 14, 2015 Matias...Moja uwaga powyżej napisana była nie do Ciebie. Ty możesz kaleczyć Nasz język, to można zrozumieć. Nie rozumiem tych Polaków, którzy mają problemy językowe, a zwracają uwagę innym.Niestety ja Ci nie potrafię pomóc.Pozdrawiam Quote
маттиас Posted December 14, 2015 Author Report Posted December 14, 2015 Tak, rozumiem. Jestem wdzięczny za jakikolwiek kontakt Quote
Vademecum Posted December 14, 2015 Report Posted December 14, 2015 Romanie, więc uwaga do mnie ? to ja tobie powiem, jak wyżej napisałem : nie mam pojęcia o co chodzi gościowi ? a ty wiesz ? jest z bawarii, mówi po angielsku, a pisze po rosyjsku ? i kto komu ma tu pomóc ? Po zebraniu wszystkiego do kupy to nie wiadomo o co chodzi i z kim ma się do czynienia . Quote
Vademecum Posted December 14, 2015 Report Posted December 14, 2015 Tofik, to sie dorobiło Po rosyjsku to bym zrozumiał jakby to nie było tak tłumaczone ja na polski po angielsku to ni w pień w latach 70 - tych był tylko jeden język obcy dozwolony i legalny Quote
маттиас Posted December 14, 2015 Author Report Posted December 14, 2015 Witam @Vademecum, mam ogromne zainteresowanie. Ja z niecierpliwością czekam, kiedy będę mogła zrobić nowe doświadczenia. Wiele w Bawarii mówią w języku angielskim. Ja przy okazji uczyć się po rosyjsku. Mogę was zapewnić, że u mnie prawdziwe intencje. Moje pragnienie hoduje go nauczyć się jak świnie i prosięta produkował. Dobry Wieczór Quote
Vademecum Posted December 15, 2015 Report Posted December 15, 2015 witaj kolego, te netowe tłumacze są dobre do pojedynczych słów, ale tekst rozwalają totalnie i logiki w tym nie ma.Dziwi mnie, że próbujesz po angielsku, rosyjsku, a niemieckiego nie używasz. Troche wyjaśnia link który zamieściłeś w jednym z postów. Dziwi mnie też dlaczego w polsce szukasz doświadczeń trzodowych a nie u niemców czy duńczyków. Co prawda to polska wieprzowina będzie wartościowsza od my mówimy zachodniej, ale to wynika z biedy polskiego rolnictwa względem zachodniego. Też ciekawa chodowla świń jest u helwetów, a to bliżej niż polska a językowo to tosamo. Hodowle wszystkie wysokotowarowe to zmagania z ekonomią i czynnikami biopatologicznymi. Samej hodowli w tym wiele niema.Precyzując twoje zapytanie, o co tobie chodzi ? Co chcesz wiedzieć ? bo dawki żywieniowe, ekonomia i zmagania z środowiskiem niewiele się różnią między polską a niemcami. No chyba, że na południu niemiec w bawarii niema chodowli świń. Pozdrawiam Quote
маттиас Posted December 15, 2015 Author Report Posted December 15, 2015 Witam, dziękuję za odpowiedź. Tak wiem, że dużo białka, pielęgnacja, leki, wzrostu, przyrost Mięsa i pracy w wielu krajach są bardzo podobne. Dla mnie ważne doświadczenie. Oczywiście, mogłem dowiedzieć się, jego w Bawarii. Ale jeśli mi EU daje pieniądze na pobyt za granicą, nie mówię nie. Myślę, że to dobre doświadczenie dla obu stron. Dobry Wieczór Quote
okurcze Posted January 22, 2016 Report Posted January 22, 2016 Też nie mogę Ci pomóc, ale mam nadzieję, że kogoś znajdziesz! Quote
zosiasamosia1234 Posted January 31, 2016 Report Posted January 31, 2016 Mam taką prośbę :-)tucze polskiego prosiaka,mam możliwość kupić go z fermy P.Szczepanowskiego z Wólka Twarogowa .Czy ktoś z was wie jaki towar ma ten Pan i czy warto kupić :-) Pozdrawiam :-) Quote
zosiasamosia1234 Posted January 31, 2016 Report Posted January 31, 2016 pogadaj z jego wetem.... Quote
Vademecum Posted January 31, 2016 Report Posted January 31, 2016 tak, o weterynarza, powinien mieć i okazać dokumentacje zdrowotną stada. Nie wiem co więcej potrzebujesz. Zdrowotność jest najważniejsza. Quote
zosiasamosia1234 Posted January 31, 2016 Report Posted January 31, 2016 Wolałabym żeby wypowiedział się ktoś kto kupuję od tego pana do tuczu .Wtedy jest lepsza wiarygodność. Wiem to z życia. :-) Quote
okurcze Posted February 19, 2016 Report Posted February 19, 2016 Myślę, że jak pogadasz z weterynarzem i bd zdrowe śmialo możesz kupowac swinki Quote
mariola685 Posted March 26, 2016 Report Posted March 26, 2016 Produkcja trzody chlewnej nie jest łatwa, lecz warto spróbować i nawet mieć różne przetwory dla siebie po hodowli. Jednak musisz pamiętać o dodatku do paszy np. takiej: http://www.rolnet.pl/hodowla-trzody-chlewnej/444-dysantic-dodatek-paszowy-zapobiegajacy-dyzenterii-swin-10-kg.html?search_query=dysantic&results=2 , dzięki czemu będą zdrowe od wirusu krętek Brachyspira, hyodysenteriae, który jak zaatakuje stado to niestety mogą być zarażone. Quote
Vademecum Posted March 26, 2016 Report Posted March 26, 2016 za wyjątkiem e. coli , czyli po zastosowaniu nie zdechnie mi na sporadyczne choroby tylko na kolibakterioze wszechobecną....Prima aprylis za pare dni dopiero Quote
edek Posted May 13, 2016 Report Posted May 13, 2016 Mam pytanie, ile dać Doksy do paszy dla prosiąt-warchlaków ? Quote
Recommended Posts